Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räksallad med Rhode islanddressing

Annons

 För 4 personer
500 g skalade räkor
2-3 tomater
1 bit gurka
1 huvud isbergssallad eller 1 påse blandade salladsblad
1 citron, 2 hårdkokta ägg
Till dressingen:
3-4 msk lättmajonnäs
2 dl crème fraiche
3 msk chilisås på tomatgrund
några droppar tabasco
2 krm paprikapulver
Gör så här:
1. Blanda paprikapulver och chilisås. Tillsätt majonnäs och crème fraiche. Smaka av med tabasco till önskad styrka.
2. Riv salladen så får den volym och bättre hållbarhet. Om du vill ta en genväg är blandad sallad i påse ett bra alternativ. Skala äggen och skär gurka och tomat i bitar.
3. Grunda med sallad och lägg sedan på väl avrunna räkor, gurka och tomat. Här kan den som vill komplettera med sparris, ärtor, rädisor eller bitar av skalad rättika. Toppa med citron och ett halvt hårdkokt ägg. Servera dressingen i en skål för sig.