Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånare greps - efter fyra månader

En 22-åring från Sandviken greps i onsdags eftermiddag misstänkt för bland annat rån. Han hade då varit anhållen i sin frånvaro sedan i februari.

I oktober förra året tvingade 22-åringen till sig en moped i Sandviken av två 15-åringar genom att hota dem med en pistol som han drog fram ur jackan.

Mannen hade då kommit cyklande och stannat vid de två pojkarna på Hamngatan som höll på att meka med mopeden. De berättade senare för polisen att de trodde att 22-åringen ville hjälpa till. Men i stället hotade han dem, tog mopeden med tillhörande hjälm och körde därifrån.

Pojkarna kände inte igen mannen men kunde beskriva hur han varit klädd.

22-åringen har varit anhållen i sin frånvaro sedan i mitten av februari i år. Förutom mopedrånet är han också misstänkt för misshandel genom att ha sprejat tårgas i ögonen på en eller flera personer vid ett bråk på Hyttgatan annandag jul.

Han är också misstänkt för narkotikabrott och stöld alternativt häleri. Detta sedan polisen i februari gjort en husrannsakan hos mannen och funnit föremål som kan ha varit stöldgods.

Mannen greps på tisdagseftermiddagen i Gävle och sitter nu anhållen.