Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånare sköt flera skott

SANDVIKENEn ensam rånare avlossade flera skott i samband med ett rån mot Rimi Björksätra i Sandviken i går kväll. Ingen människa skadades.

Annons
Rånaren, som kom över en okänd summa pengar, var sent på måndagskvällen ännu på fri fot.
Larmet kom till polisen strax före halv nio på trettondagskvällen. Det var personalen på Rimi som ringde och berättade att en maskerad man hade rånat affären.
Mannen hade enligt vittnesuppgifter med sig ett pistolliknande vapen in i butiken. När han kom in sköt han två skott mot taket.
En kassörska blev rädd och backade från kassan och mannen slet själv till sig en bunt sedlar.
- En person inne i butiken, om det var en anställd eller en kund vet jag inte, jagade ut rånaren ur butiken. Utanför affären sköt då rånaren ytterligare fyra skott, berättar vakthavande befäl vid Gävlepolisen, Mikael Hedström.
Om vapnet var äkta eller inte vet inte polisen men vid en första undersökning av lokalen och området utanför butiken kunde man varken hitta några tomhylsor eller några skotthål.
Efter rånet sprang mannen ut från affären och försvann i riktning mot kvarteret Västerled 80-90. Där tog han en moped och åkte sedan mot Sandvikens värmeverk som också ligger i Björksätra. Sedan försvann han.
Ett stort pådrag med poliser från såväl Gävle som Sandviken spanade under kvällen efter mannen. Bland annat skickades en hundpatrull ut. Sent på måndagskvällen fanns dock ännu inga spår efter rånaren. Signalementet på mannen är att det var en svensktalande man cirka 180 centimeter lång med en röd-orange jacka. Ansiktet hade han maskerat med en halsduk.
Polisen rubricerar händelsen som grovt rån.
Det var det andra rånet i Sandviken på kort tid.
I fredags försökte två maskerade män - beväpnade med yxa och kniv - råna Gunnarssons Ur & Optik på Hyttgatan i Sandviken.

KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist@gd.se