Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånet mot Rimi klaras upp?

SANDVIKENEn 26-årig man är anhållen, misstänkt för det grova rånet på Rimi i Björksätra på måndagskvällen. Mannen förnekar brott.

Annons
Det var på torsdagseftermiddagen som polisen grep mannen sedan han blivit utpekad av ett vittne vid en fotokonfrontation.
26-åringen hävdar dock att han har alibi för den aktuella tiden då han ska ha varit hemma hos en 19-årig kvinna. Även 19-åringen är anhållen och ytterligare personer kommer att höras om rånet.

Har ägt mopeden
Förutom fotokonfrontationen finns fler faktorer som talar mot 26-åringen. Den moped som polisen beslagtog i början av veckan tillhör, eller har tillhört, den misstänkte. Han uppger dock att mopeden inte är hans, att den såldes för en tid sedan.
Det är fortfarande oklart hur mycket pengar som rånaren fick med sig vid rånet då flera skott avlossades, först inne i butiken och sedan i flykten. Personalen chockades svårt av händelsen.
Polisen tror dock att det pistolliknande vapen som rånaren använde sig av med all sannolikhet inte är ett riktigt skjutvapen.

Begärs häktad
Det är efter spaning och flera fotokonfrontationer som polisen till slut har kunnat gripa en misstänkt trots att det till en början saknades spår. 26-åringen dömdes nyligen till ett tre månader långt fängelsestraff för ett annat brott.
I morgon, söndag, kommer han att begäras häktad för grovt rån.
JÖRGEN LARSSON
SOFIA ÖHLANDER