Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånoffer slogs ned

GÄVLETidigt på morgonen rånades en 29-årig man i centrala Gävle. 29-åringen fick minst tre knytnävsslag i ansiktet, men behövde inte uppsöka sjukhus.

Annons
Två misstänkta gärningsman greps under timmarna efter rånet, varav en 21-årig man anhölls misstänkt för rån. Den rånade 29-åringen kom tillsammans med en kamrat gående vid Slottstorget strax efter sex på fredagmorgonen.
De mötte två män, den anhållne 21-åringen och en 20-årig vän till honom.

Två slag
Enligt vad 29-åringen berättade för polisen retade sig männen på honom och hans kamrat och en hetsig diskussion började.
Diskussionen urartade när 21-åringen tog rånoffrets hand och höll den mot sina kläder. I jackan fanns ett föremål som antagligen var en kniv.
När 29-åringen sa att han inte hade några pengar på sig fick han två slag mot ansiktet och visiterades av rånarna som hittade hans bankkort i bakfickan.

Hann spärra bankkortet
Den rånade 29-åringen hann spärra bankkortet innan några pengar stals och kunde även lämna ett bra signalement.
Båda männen är tidigare kända av polisen.
21-åringen greps i sin bostad i Sätra vid 10-tiden och anhölls.
Vid 14-tiden hittades hans kamrat och kunde föras till polisstationen.
21-åringen, som varit på en pub på Södra Kungsgatan tidigare under dygnet, har i förhör bara medgett att han träffat "folk" på Slottstorget, men i övrigt sagt sig inte minnas någonting.
MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom_gd.se