Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rapatac vill ha elva miljoner om året från kommunen

Planerna för den nya aktivitetshallen i Sätra börjar ta form. Företaget Rapatac har nu skickat ett kontraktsförslag till Gävle kommun.
I kontraktsförslaget föreslår företaget att kommunen ska bidra till hallen med ett driftsbidrag på nästan elva miljoner kronor om året.

Den nya aktivitetshallen i Sätra ska bland annat innehålla basketplaner och lokaler för dans och annan idrott. I huset ska det också finnas ett bibliotek och en läxhjälpsavdelning.

I kontraktsförslaget till Gävle kommun beskriver Rapatac hur det är tänkt att verksamheten ska fungera. För att få tillgång till hallen måste man delta i någon form av organiserad aktivitet som till exempel dans eller basket.

Alla barn och ungdomar som deltar i en aktivitet skriver på ett kontrakt. I kontraktet lovar de att vara med på läxhjälpen om skolan bedömer att det behövs. Tanken är alltså att locka ungdomarna med att få vara med på roliga aktiviteter om de går med på att vara med på läxhjälpen.

– Den traditionella skolan räcker inte till för de elever som har det lite svårare. Vi vill ta det ett steg längre och hjälpa dem att få lust att klara av skolan, säger Moussa Ndiaye, VD för Rapatac.

Han hoppas nu att Gävle kommun vill vara med och bidra till verksamheten. I kontraktsförslaget föreslår Rapatac att kommunen ska bidra med drygt 10, 9 miljoner kronor per år i driftsbidrag.

– Kommunen borde se det som en besparing. Vi vet hur mycket ungdomar med problem kostar samhället, det här är ett sätt att jobba förebyggande, säger Moussa Ndiaye.

Gävle kommun har ännu inte tagit ställning till kontraktsförslaget.

Det kommer att bli en fråga för politikerna i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att avgöra om och i sådana fall med hur mycket kommunen är beredd att stödja aktivitetshallen i Sätra.