Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ratades av AIK – nu får Bjurling chans till revansch

Först blev Björn Bjurling dumpad av Södertälje.

Sedan ratades han av AIK.

Då hamnade han i Brynäs – och i kväll jagar han revansch för AIK:s svek.

Mattias Modig skrev kontrakt med Brynäs, men hann knappt sätta sin fot i Gävle innan han blev klar för NHL-laget Pittsburgh Penguins. Då behövde Brynäs ännu en gång leta efter Jacob Markströms ersättare.

När Björn Bjurling signalerade att han tvingades lämna Södertälje efter en misslyckad säsong, fanns han bland de översta namnen på Micke Sundlövs lista på tänkbara målvaktsvärvningar.

Men när Brynäs skrev ett ettårskontrakt med Bjurling hade han blivit både ratad och blåst av AIK.

Inför kvällens träningsmatch mot just AIK bekräftar Bjurling själv att Solnaklubben ville ha honom.

– De ringde och visade intresse. Sedan hade jag ett möte med AIK och de lät fortfarande intresserade, säger målvakten, som även har sin familj bosatt i Solna och själv spelade i AIK mellan 1996-1998.

AIK-ledningen förklarade att de ville ha en målvakt från Stockholmsområdet och efter mötet berättade man att de skulle lämna besked inom en vecka. Men det hann bara gå fem dagar innan de helt plötsligt värvade Viktor Fasth från Växjö – utan att höra av sig till Bjurling.

– Efter alla dessa år har jag lärt mig hur den här branschen fungerar. Man ska aldrig räkna med något innan det är påskrivet och klart. Det var precis efter min axeloperation så jag förstår om AIK var lite oroliga, säger Björn Bjurling.

– Men jag är absolut inte bitter. Jag är jätteglad att ha kommit till Brynäs och trivs utmärkt.

Tillsammans med Niklas Svedberg bildar han Brynäs nya målvaktspar efter cirkusen där laget förlorat såväl Jacob Markström (Florida Panthers), som Eddie Läck (Vancouver Canucks) och Mattias Modig (Pittsburgh Penguins).

Bjurling har hittills vaktat kassen i tre av Brynäs träningsmatcher och står även i kväll – mot just AIK.