Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rätt klädd till finaste festen

Nyårsfesten väntar runt hörnet. Stilfrågorna kanske hopar sig. GD gör ett försök att reda ut en del oklarheter som män kan fastna i. Till vår hjälp har vi tagit ett knippe stilsäkra män.

Annons

Per Nilsson från Sandviken och Ockelbo är kommunikationschef hos Moderaterna. Han driver också en herrmodeblogg med tusentals besökare om dagen. Nu tipsar han om kläder för nyårsafton. Han föddes 1982 i Sandviken. När han började mellanstadiet flyttade han med familjen till Ockelbo och gick på Rabo skola och senare Perslundaskolan.

Fortfarande bor föräldrarna kvar i Ockelbo kommun, men nu i Klubbäcken i Lingbo.

– Jag är ganska ofta uppe och besöker dem. Jag umgås också mycket med mina kompisar från Ockelbo. Men de har nästan allihop flyttat till Sandviken, Gävle och Stockholm., säger han.

Sedan hösten 2010 har han och sambon Lydiah Wålsten haft en blogg som dagligen lockar mellan 1 000 och 1 500 besökare.

– Jag har alltid varit intresserad av kläder. När jag var yngre försökte jag vara trendig. Men efter universitetet blev jag mer intresserad av den klassiska stilen: Kostymer, slipsar och flugor, kläder som man kan ha på sig nu och om 20 år. Det tidlösa modet, som också bloggen handlar om.

Han menar att kläder har en stor betydelse för människor.

– Kläder är intressant eftersom det är en del av oss och den tid vi lever i. Jag tror det säger något att det diskuteras mycket och intresserar så många.

Han beskriver svenskarna som ett trendkänsligt folk som gärna klär sig moderiktigt.

 – På svenska familjebilder kan man se att ungdomar klär sig tvärtemot föräldrarna. I Italien däremot klär sig ungdomarna mer som föräldrarna.

 Vilket tips ger du en man som ska klä sig för nyårsafton?

– Det beror på vilket tillfälle det handlar om. Men generellt finns ingen anledning att tona ner sig på nyårsafton. Ta det roligaste och finaste du har, det som du inte vågar använda så ofta.

 Finns det något som funkar överallt?

– En mörk kostym med slips eller fluga - eller om man har tur och äger en smoking så är smoking något som kan anses väldigt klassiskt. Mitt tips är man ska ha vit näsduk i stället för en med många färger till sin mörka kostym på nyår för att få det mer formellt. Slipsen kan däremot ha hur många färger som helst.