Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rattfull man körde in sitt hus

En man i 60-årsåldern hade 2,0 promille alkohol i sig när han körde bil i Lingbo. Han körde på ett träd, in i en garageport och in i en radhuslänga. Hans hustru satt bredvid.

Polisen fick in ett samtal under midsommaraftonen om en man i 60-årsåldern som hade kört omkring mycket berusad i ett bostadsområde i Lingbo.

Vittnen såg honom gena över en gräsplätt och sedan köra på ett träd och in i en garageport. Till sist backade han bilen rätt in en radhuslänga så att väggen trycktes in och brädfodringen sprack.

Mannen bor i samma hus bara några få nummer bort.

När han backat in i väggen lyckades två 15-åriga killar hindra honom från att fortsätta färden. De fick även hjälp av andra personer på platsen att stoppa mannens framfart.

Bredvid mannen satt hans hustru, ägare till bilen.

Mannen togs in för kroppsbesiktning och blåste där 2,0 promille i kontrollen.

Han lades in för att sova ruset av sig.

Morgonen därefter hade polisen så lite manskap på stationen att förhör inte kunde hållas. Därav är det ännu okänt vad som fick mannen att sätta sig bakom ratten i berusat tillstånd.

Nu är han misstänkt för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik. Han saknar dessutom körkort och är därför misstänkt för grov olovlig körning också.

Vansinnesfärden ägde rum mellan klockan fem och sex på kvällen.