Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Razzia hos knarkköpare

I går gjorde polisen razzia hos 16 narkotikaköpare runt om i länet. De misstänks för att ha köpt ett morfinliknande preparat av en man i Eskilstuna.

Sammanlagt fick 447 köpare över hela landet besök av polisen under operation Plattång. Huvudmannen misstänks ha sålt preparatet via internet och han dömdes förra veckan till tio års fängelse av Eskilstuna tingsrätt.
Tramadol är ett morfinliknande preparat och narkotikaklassades 2007. Majoriteten av mannens kunder är mellan 16 och 25 år.

- Vi ser mycket positivt på detta samordnade tillslag. Det ger oss en möjlighet att komma i
kontakt med personer som tidigare inte är kända av oss, säger Sune Nordh, förundersökningsledare i ett pressmeddelande.

Samtliga av de hörda misstänks för narkotikabrott/ringa narkotikabrott, det vill säga
normalgraden.

 

”Mår dåligt”
För att hindra en fortsatt försäljning stängdes hemsidan. Polisen beslöt samtidigt att försöka spåra alla som köpt preparatet och denna insats ledde alltså till att 447 personer nu identifierats.
– Vi kände att vi var tvungna att agera och stoppa nyrekryteringen av unga missbrukare. Det är värt mycket om vi så bara förmått rädda någon, säger Cecilia Fant.
När de misstänkta hörs om sitt köp av Tramadol kommer de att få svara på en enkät där polisen vill veta deras drogvanor.
– Vi tror att ungdomarna mår dåligt och här ges de ett tillfälle att få berätta om detta. De får bland annat svara på frågor om sitt missbruk, varför de köper narkotika och av vem, säger Cecilia Fant.