Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Realgymnasiet till Alderholmen

Realgymnasiet flyttar till nya lokaler på Alderholmen.

– Jag är otroligt glad. Det här är helt fantastiskt. Det kommer att bli jättebra, säger Anna Giljam Nilsson, rektor.

Det är lokalerna på Utmarksvägen på Sörby Urfjäll som skolan nu lämnar. Där har gymnasiet huserat sedan den flyttade in efter John Bauergymnasiets konkurs 2013.

– Men där har vi haft stora outnyttjade utrymmen. Nu får vi helt nya, moderna lokaler inredda efter våra behov. Men den främsta anledningen är läget, som är helt perfekt, säger Anna Giljam Nilsson.

De nya lokalerna ligger på Fältskärsleden, mellan tidigare butiken Gävle Fiskeredskap och brandstationen

Omkring 150 elever på tre program – elenergi med inriktning IT, teknik samt estet med inriktning media – berörs. Från höstterminens start i augusti går de i skolan på Alderholmen.

– Det blir gångavstånd mellan enheterna vilket gör att vi kan fungera som en enda skola i högre grad. Och det blir mycket mer pendlingsvänligt, vilket är en del av Realgymnasiets tanke.

Realgymnasiets lokaler på Drottninggatan i centrala Gävle kommer inte att påverkas på något sätt av flytten. Skolan har i dag 470 elever totalt.

– 2008, när vi startade, var vi 32 elever och fem i personalen med mig som rektor. Det känns ganska fantastiskt att vi växt så mycket.

Hyresavtalet på den nya skolfastigheten är på åtta år och kontraktsvärdet 9,7 miljoner kronor.

Sofia Öhlander 026-159617 sofia.ohlander@gd.se