Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallongrottor på riktigt

Annons

Ca 20 st.

4 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

200 g smör

4 dl hallon + 1 msk strösocker

1. Blanda mjölet med socker, bakpulver och vaniljsocker direkt i matberedaren. Skär smöret i bitar och släpp ner dem i mjölbladningen. Kör samman allt till en deg. Överarbeta inte utan kör bara tills degen går ihop. Ju mindre hackande, desto sprödare hallongrottor.

2. Ställ ut 20 muffins- eller stora bullformar på en ugnsplåt. Forma degen till kulor av en valnöts storlek och lägg dem i formarna. Tryck till med ett finger så det blir en grop i mitten av varje kaka. Hacka hallonen grovt och blanda med socker. Fördela blandningen i groparna.

3. Grädda mitten i 200 graders ugn i cirka 12 minuter. Lyft de färdiggräddade hallongrottorna från plåten och låt dem kallna på ett galler. Står de kvar på den heta plåten blir de lätt övergräddade och hårda i botten.

Att dricka till

Jaillance Muscat (90589) i Systembolagets tillfälliga sortiment, som just nu finns i de flesta butiker, är ett spännande vin som passar bra till frukt och bär. Ekologiskt odlade råvaror tilltalar och priset är överkomliga 89 kronor. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons