Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordgubb + rabarber = paj

/
  • Jordgubbar och rabarber i förening. En god och knäckig paj serveras med en klick grädde.

Jordgubbar är gott. Rabarber är gott. Om man då blandar ihop dessa två kan det ju inte bli annat än jättegott. Rabarbern har kommit upp i landet och snart kommer de svenska jordgubbarna på allvar också.

Annons

Den här tiden på året är det alltid mycket att fira, skolavslutningar, konfirmation, födelsedagar och snart midsommar. Att då göra en paj (eller flera) är både lätt och gott.

Pajer smakar som bäst när de är nygjorda och en aning avsvalnade, den här pajen är inget undantag.

Ett knäckigt och knaprigt täcke på de både söta och sura ingredienserna. Servera gärna din paj med lite vaniljsås eller grädde. Men det går lika bra med glass också, så här i sommartider.

Själv har jag tillbringat de senaste två veckorna i Grekland och Kreta, så jag längtar verkligen efter att få komma hem och äta svenska jordgubbar och hämta rabarber från eget land. Inget fel i att få äta en äkta greksallad eller annan god grekisk mat, men efterrätter brukar inte vara deras starka sida, så det fick vänta tills jag nu kommit hem.

Så nu börjar vardagen igen, fram till nästa semester om ett antal veckor. Lycka till med pajbakandet. Och jag återkommer förstås som vanligt nästa söndag med nya bakverk.

Mer läsning

Annons