Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julens goda kakor

Efter de senaste dagarnas snöande och skottande, är det väl ingen som tvivlar på att vi kommer att få en vit jul. Ljust och fint har vi i alla fall fått, vare sig man gillar snö eller inte.

Annons

Andra advent är här. Glöm inte att tända det andra ljuset i dag.

Hur går det med julstöket? Antog du mitt tips att börja baka i tid inför julen? Det är ganska skönt att åtminstone ha någonting gjort i tid.

Den här veckan bjuds det på två mumsiga bakverk.

En god och saftig mjuk pepparkaka med lingonsylt i. Dessutom innehåller den syltade apelsinskal. Men det är såklart en smaksak hur man vill göra med det. Många gillar inte sånt och då är det bara att låta bli att ta med.

Dessutom får du recept på en kryddig och julig småkaka. Den innehåller både mald ingefära och kanel. Vill du kan du i stället bara använda en av kryddorna, eller också lyxar du till det med ännu fler kryddor. Kanske en blandning av kanel, ingefära, kardemumma och nejlika. Allt är en smaksak. Den här kakan blir inte knaprig som man kanske kan tro, utan har ett mjukt inre med ett knaprigt ”skal”. Riktigt gott.

Det som är bra med bakning är att man kan frysa in det mesta, så också dessa bakverk. Så passa på att baka i dag, så är du en bit på väg.

Recepttips och/eller frågor kan du maila till; helena.bjorklund@gd.se

Mer läsning

Annons