Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Whoopies!

/

Har ni lagt märke till att det blivit ljusare. Både morgon och kväll tycker jag det märks. Härligt.

Annons

Dags för en ny kaka. Whoopies är en jättegod dubbelkaka. I somras hade jag en ljus variant med hallonfyllning (receptet finns på gd.se), och den här gången får du en chokladvariant. Vad du sedan fyller den med är en smaksak. Här får du en vaniljfyllning, men vill du kan du ta hallonfyllning till den här också. Hallon och choklad är riktigt mumsigt ihop.

För att få vaniljsmaken kan du antingen ta vaniljsocker eller också lyxar du till det med en urskrapad vaniljstång, naturligtvis blir det då mer och godare vaniljsmak.

Att jag skrivit antingen gräddfil eller creme fraiche, beror på att jag inte hade gräddfil hemma när jag skulle börja baka, men råkade ha en burk creme fraiche, och det gick minst lika bra.

Har du ingen sprits kan du förstås klicka ut dina kakor på plåten, men det blir ju förstås rundare och jämnare med en sprits. Ett tips är också att ta en stadig plastpåse och klippa hål på hörnet och trycka ut smeten. Försök att få dem något sånär lika stora så är det lättare att lägga ihop dem.

Har du frågor eller tips, kan du som vanligt maila mig; helena.bjorklund@gd.se

Mer läsning

Annons