Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redan hårt drabbad

GÄVLE
Fatmir Rujkovcani har redan haft två inbrott i sin godisbutik på Norra Skeppargatan, trots att han bara haft öppet i en och en halv vecka.

Annons
- Jag vet inte vad jag ska göra. Jag försöker bara sköta mitt och få ihop pengar. Man vill ju vara ifred, säger han trött.
När Fatmir Rujkovcani var på väg till butiken i går morse möttes han av personalen på grannbutiken Leklust. De förklarade att han haft inbrott igen, och att polisen var där.
- Det kändes för jävligt alltså. Men första gången var det ännu värre, då var det en riktig chock, säger han.
Förra gången, det var för ungefär en vecka sedan. Någon hade kastat fotgallret från entrén genom skyltfönstret och klättrat in.
I går låg en lastpall inne i lokalen. Den hade slängts in genom samma skyltfönster som förra gången.
- Det kostar minst 7 000-8 000 kronor. Det var vad glasmästaren sa, säger Fatmir Rujkovcani lågt.
De pengarna har han inte. Än mindre har han pengar till att sätta upp ett rullgaller, något som han gärna skulle vilja.
- Det här kanske händer igen. Man vet ju aldrig, säger han.
Fatmir Rujkovcani och sambon Hatixhe Deliu har precis flyttat till Gävle från Linköping. De känner nästan ingen i stan, men berömmer sina butiksgrannar.
- De har hjälpt oss med massor. Speciellt de på Leklust. De har drabbats av inbrott själva tidigare, och har verkligen stöttat oss, säger Hatixhe Deliu.
Tjuvarna kom över växelkassan på omkring 300 kronor och ett par lådor chokladkakor.
- Jag trodde aldrig att man skulle få inbrott i en godisaffär. Vi har ju inget som är värdefullt, säger Fatmir Rujkovcani.
Även restaurangerna Bali Garden på Nygatan och Los Sombreros på Norra Slottsgatan hade inbrott under natten mot måndagen.
På Bali Garden har tjuvarna sökt igenom kontoret och hittat växelkassan på ungefär 2 500 kronor.
På Los Sombreros har tjuvarna brutit upp nödutgången och kommit över växelkassan med en okänd summa pengar.
MAGNUS LUNDQUIST
026-159663
magnus.lundquist@gd.se