Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redan nu åker de skidor i Kungsberget

Natten till onsdagen kördes snökanonerna i gång på Kungsberget. Och det blev tillräckligt med snö för att ta sig några premiäråk.

Martina Svensson är ny platschef på Kungsberget. Hon berättar att policyn är att anläggningen ska vara redo att köra i gång snökanonerna så fort vädret tillåter efter den 15 oktober.

– Vi är väldigt väderberoende och har inte råd att missa kalla nätter. Vi tar varje chans att spruta snö, säger hon.

Natten till onsdagen var det flera minusgrader på Kungsberget. Enligt Martina Svensson hade de i gång sex snökanoner.

Och det blev tillräckligt med snö för att sätta på sig skidorna och åka lite grann under dagen. Det var Martina Svensson och hennes kollegor Jesper Malmquist från Vallåsen och Martin Sturmhoefel från Branäs som testade årets första snö i Kungsberget.

Men det är först under luciahelgen som anläggningen slår upp portarna för säsongen.

– Under förutsättning att vi inte får ett hemskt varmt väder. Men jag tycker att det är väldigt realistisk att vi kan öppna den helgen, säger Martina Svensson.

Dock handlar det om en smygpremiär. Den riktiga säsongen med öppet både helger och vardagar sätter i gång den 19 december.