Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen stoppar evenemang med fler än 500 personer

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Folkhälsomyndigheten skickade under onsdagen ett förslag till regeringen om att stoppa större publika evenemang på grund av coronaviruset.
Nu stoppar regeringen alla evenemang med fler än 500 personer.

På onsdagseftermiddagen hölls en pressträff om coronavirusets framfart, där Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap fanns på plats.

Myndigheterna gav en samlad information om läget när det gäller covid-19.

Statsepidemiologen Anders Tegnell berättade bland annat om om hur virusets spridning påverkar idrottsevenemang i Sverige.

– Vi har i dag haft en dialog med regeringen om större evenemang. Än så länge har vi inte landat i den frågan. Så vi har inget besked att lämna i den frågan just nu men räknar med att få det klart under dagen, sa Anders Tegnell då.

Kort därefter skickades ett förslag till regeringen.

"Eftersom det finns tecken på att covid-19 sprids i det svenska samhället är det nu läge att, som en tillfällig åtgärd, inte få hålla allmänna sammankomster med mer än 500 personer i Sverige", skrev Folkhälsomyndigheten i den hemställan som skickades.

Nu stoppar regeringen evenemang med fler än 500 deltagare. Till Sveriges Radio säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP) att man kommer att följa Folkhälsomyndighetens uppmaning om att förbjuda större allmänna sammankomster.

Hockeyallsvenskan meddelade kort före beskedet att slutspelsserien och den hockeyallsvenska finalen ska spelas som planerat och att inga ändringar skulle göras inför onsdagskvällens matcher. Framöver är det upp till regeringen att verkställa Folkhälsomyndighetens förslag.