Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnet det bara öser ner

GÄSTRIKLANDStrilregn, störtskurar och dessemellan en stunds sol. Så har vädret sett ut en tid för semesterfirare och sommarjobbande. Men på tisdag kan värmen komma tillbaka.

- En högtrycksrygg ser ut att komma in över östra Sverige med riktiga sommartemperaturer, säger Sten Laurin, meteorolog på SMHI.
Med riktiga sommartemperaturer menar han över 25 grader. Men säkra på att högtrycksryggen seglar in som prognoserna visar är meteorologerna inte. Sten Laurin säger att det nog är fifty-fifty om varmluften ska orka in.
Det som talar för det är att en prognos i tre dagars tid har hållit fast vid att det är just på tisdag som solen och värmen kommer från sydost. Sedan ska högtrycket stanna kvar åtminstone fram till nästa helg, det vill säga så långt som prognosen visar.
Men åtminstone i dag fredag och på lördag fortsätter regnet i form av skurar. På söndag kan det bli antingen klart eller regn.
Paraplyer, regnjackor och plastcaper i varierande modeller var populära attribut under torsdagseftermiddagen. På Stortorget i Gävle stod ett gäng tjejer och kurade under ett färgglatt godismönstrat paraply och ett rosa med hundar i kanten. Men hur paraplyer ser ut spelar ingen roll tyckte Josefine Lööf, Susanne Pettersson, Maja Herrgård, Josefina Hällsten och Alma Karlsson.
- Men det ska vara stort, sa Alma Karlsson.
Ingen av dem gillade regn, då känns det inte som sommarlov. Susanne Pettersson tog hand om sin kanin regniga dagar, Josefine Lööf om sitt marsvin och Josefina Hällsten brukade gå och bada ibland.
Berit Nyström kom gående under Nians utskjutande tak med hunden Frasse.
- Jag tror inte han är så pigg på det här. Jag fick knappt ut honom.
Själv är Berit Nyström också trött på regnet. Hon tycker att det är okej med skurar, de behövs, men nu räcker det. När hon får höra om SMHI:s högtrycksprognos säger hon:
- Det låter härligt.

ANNA BAGGE