Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnet föll över Springsteen

Ösregn och kyla. Vädergudarna var inte nådiga mot Bruce Springsteen när han gjorde sin första av tre konserter i Stockholm.

Men Nils Lofgren värmde med ”Idas sommarvisa” på dragspel.

Springsteen och solig svensk sommar. Det är något magiskt med den kombinationen. Något som fått en plats i den svenska folksjälen.

Men när Bruce Springsteen kom till Sverige den här gången öste regnet ner över honom, hans E Street Band och den tappra publiken. Det var endast sju grader varmt.

Därför fick Springsteens gitarrist Sverigeättlingen Nils Lofgren inleda konserten med att spela ”Idas sommarvisa” på dragspel innan Springsteen försökte skrämma bort de mörka molnen med Creedence Clearwater Revival-klassikern ”Who stopped the rain”, som första låt.

Spelningen i går var den första av tre som The Bossen gör i Sverige den här gången och han har valt Stockholms stadion som arena i stället för Ullevi i Göteborg som han oftast gjort solindränkta succékonserter på – så sent som i fjol.

Till helgens två resterande spelningar utlovas bättre väder. Till och med sol på söndag.

Vädret fick dock inte de tappra åskådarna att tappa humöret, men nog var svartabörshajarna utanför Stockholms stadion mer ivriga än vanligt att få sälja sina biljetter och det har rapporterats om lägre priser än normalt på biljettsajter.

Sverigevännen Springsteen spelade nu för 16:e gången i landet sedan den legendariska konserten på Konserthuset i Stockholm 1975.

Den här gången utan lojale trummisen Max Weinberg, som stannat hemma i USA för att vara kapellmästare åt pratshowvärden Conan O’Brien i amerikansk tv.

Weinberg ersattes av sonen Jay Weinberg, endast 18 år gammal.

Från Stockholm fortsätter Bruce Springsteen på tisdag till två spelningar i Norge och gör en spelning i Danmark i juli.

Mikael Forsell/TT Spektra