Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reinfeldt: "Hon får äntligen sin man av folket"

– Jag har på Drottningholms slott söndagen den 22 februari 2009 klockan 18.00 informerats om Hans Majestät Konungens medgivande till äktenskap mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling, sade Fredrik Reinfeldt mycket formellt när hans presskonferens inleddes.

Annons

– Jag kände en stor glädje när jag fick beskedet. Kärleken har segrat. Det är glädjande att kungen fattat detta beslut och att kronprinsessan Victoria och Daniel fått varandra till sist, sade Fredrik Reinfeldt.
– Regeringen gratulerar och jag tror att vi ger uttryck för hela svenska folkets glädje. I en i övrigt ganska dyster stund så tänder detta ett ljus av hopp.


Kungen har skriftligen ”hemställt” hos regeringen om dess medgivande, och ett sådant har också givits vid ett extra regeringsmöte på tisdagen.
– Regeringen har i dag, den 24 februari 2009 klockan 12.00, i enlighet med femte paragrafen i successionsordningen beslutat uttrycka sitt samtycke, sade Reinfeldt i samma formella anda.
– Sveriges blivande drottning Victoria ska alltså gifta sig. En kvinna av börd får äntligen sin man av folket, sade statsministern.

Mer läsning

Annons