Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordjakt utan slut

12 minuter, 47 sekunder och 62 hundradelar. Så lyder det nya officiella världsrekordet i liggande fotbollsjonglering. Rekordmannen heter Tomas Lundman och rekordet slogs i samband med hans besök på Forsbacka IK:s fotbollsskola i går.

Tomas Lundman från Märsta är resande i världsrekord. I värmländska Eskilssäter slog han så sent som i lördags rekordet i liggande fotbollsjonglering och i går var det alltså dags att putsa det rekordet med ytterligare en sekund i Forsbacka. I morgon ryker rekordet för liggande jonglering med fotsulorna i Burträsk och på lördag i Lund är det åter rekordet för liggande jonglering med fotens ovansida som ska slås.

Totalt har han slagit världsrekord 508 gånger och just nu är han innehavare av åtta världsrekord.

Rekordjakten tar honom även utanför Sveriges gränser, inte sällan till olika typer av världsrekordjippon.

– Jag kommer i håg en kille som åt upp en biljardboll och en fransman som skulle käka upp ett flygplan. Mitt jobb är ofta väldigt roligt, säger han.

Roligt tycktes det även vara för publiken på Mariehovs idrottsplats i går. Forsbacka IK:s fotbollsskola har pågått sedan i måndags och Tomas Lundmans besök i går följs i dag upp med ett besök av Gefle IF:s målvakt Mattias Hugosson. De 65 deltagande barnen får då bland annat chansen att skjuta straffar på den allsvenske toppmålvakten.

Dessutom blir det ”Lilla VM”, som final på veckan.

– Vi delar in barnen i sex lag med blandade åldrar, 7 till 14 år, och sedan har vi ett handikappsystem som gör att när de yngsta gör mål så räknas det som tre mål. Det brukar göra att de äldre gärna spelar fram de yngre, berättar ledaren Anders Nordén.

Det är tredje året som Forsbacka IK arrangerar fotbollsskola veckan före midsommar och i år har man kunnat servera lunch till barnen från det nyrustade köket i klubbhuset.

– Vi har ett projekt för kost och hälsa som finansieras av Leader Gästrikebygden och det är tack vare det som vi bland annat kunnat införskaffa spis och ugn. Det är föräldrar som ställt upp och lagat maten under veckan, säger Anders Nordén.