Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordmånga ville se det Nya Tidningshuset – 782 kom på Öppet hus med tårta och opera

Rekordmånga ville se det nya tidningshuset på Waldenströmsgatan under lördagens Öppet hus när Gefle Dagblad och Arbetarbladet bjöd in alla som ville hälsa på. Tävlingar, samtal och opera i all ära. Dagens mest uppskattade inslag var nog trots allt tårtan.

En strid ström av nyfikna besökare gick runt och minglade i de nyrenoverade lokalerna när Nya Tidningshuset i Gävle bjöd in till Öppet hus. När dörrarna stängdes igen stannade räkneverket på hela 782 personer. Förutom lokalstudier, tävlingar och tårta bjöds det på uppträdanden från scenen.

Krönikören och sportjournalisten Stisse Åberg passade på att hylla den nya arenan Gavlehov.

– Gävle är ju inte bara en hockeystad, Gävle är också en friidrottsstad, påpekade Stisse Åberg.

Han är övertygad om att den nya arenan kommer att få stor betydelse för Gävleborna och räknade upp många lovande unga framtidshopp. Han fick också frågor om GIF och hoppades att laget ska locka fler besökare till matcherna.

– ­GIF måste plocka in spelare som vill något och som har mycket energi. Laget måste locka tillbaka folk till fotbollen, publikstöd är jätteviktig. Det krävs för att GIF ska kunna fortsätta, sa Stisse Åberg.

Chefredaktörerna Anna Gullberg från Gefle Dagblad och Helena Nyman från Arbetarbladet fick berätta hur det kändes att ha blivit sambos i de nya lokalerna.

– Det känns bra att kunna samarbeta på vissa områden, men vi är fortfarande konkurrenter, sa Helena Nyman.

De fick förklara varför tidningarna måste ta betalt på nätet. Att journalistik kostar och att man får unika lokala artiklar och reportage när man betalar för en plustjänst.

– Men papperstidningen är också viktig och kommer att finnas kvar så länge efterfrågan finns, försäkrade Anna Gullberg.

Det bjöds även på högklassig musikalisk underhållning. Matilda Orrling från Gävleoperan klev ut på ljusgårdens spiraltrappa i turkos balklänning och sjöng så att glastaket var nära att lyfta.

Mellan programpunkterna passade besökarna på att vandra runt i lokalerna och prata med reportrar. Och att tävla förstås, det fanns både nyhetsquiz och bostadstävlingen ”Vem bor här?”

Men dagens mest uppskattade inslag var nog ändå tårtorna. Besökarna lät sig väl smaka, 500 bitar gick åt som smort.

– Jag är jätteglad att så många av våra läsare ville komma till oss och inviga Nya Tidningshuset. Det blev en härlig dag med mycket prat om tidningen. En besökare dök upp med ett ex av den första utgåvan av Gefle Dagblad, från 11 april 1895, säger Anna Gullberg, chefredaktör.