Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordsnabba vägarbeten

SANDVIKENFörändringarna av riks 80 mellan östra infarten till Sandviken och Tegelbruket i Storvik går i ett rasande tempo. Betydligt snabbare än beräknat.

- Ja, vi ligger några veckor före i tidsplanen, säger också Enar Olofsson, ansvarig på Vägverket i Härnösand. Som det ser ut nu är allt klart till hösten 2003.
Egentligen skulle förbättringarna vara klara våren 2004. Så det är rekordfart.

Vajerräcken
Vajerräcket är på plats och vägslänterna klara på sträckan östra infarten till västra infarten. Brobygget mellan Sandviken och Kungsgården har varit igång några veckor och det ska nu gjutas sidofundament. Bron behövs för cyklister och mopeder samt den motortrafik som tidigare kört ut vid polisplatsen vid Sätrainfarten.
- Den här bron ska få samma utformning som den vid västra infarten till Sandviken, säger Enar Olofsson.
Här blåste ljusrampen ner för ett år sedan. Nu är det meningen att ny belysningsramp ska sättas upp efter nyår.
Om några veckor ska också arbetet med avfarten mot Hillsta inledas. Den avfarten kommer att gå under nuvarande riks 80.
- Vi har redan gjort en ramp för att leda trafiken medan avfarten blir klar, säger Enar Olofsson. Det är ett stort jobb som inte blir klart förrän i vår.
Enar Olofsson räknar med att det också ska bli pengar till vajerräcket ända fram till Tegelbruket.
- Det är lika bra att få göra hela arbetet klart, menar Enar Olofsson.
Hur det blir med riks 80 väster om Tegelbruket är inte klart. Riks 80 förbi Hofors har stötts och blötts under många år, men inget är klart. Så det ligger troligen långt fram i tiden.

JÖRGEN LARSSON