Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rektorn stoppade kränkande bloggar

På Borgarskolan har flera bloggar lagts ner för att elever känt sig kränkta. Både sanna och falska uppgifter har spridits bland ungdomarna på nätet.
– Jag tror inte att de begriper skadan de ställer till med, säger rektor Olof Leijonhufvud.

Att blogga har blivit en trend bland ungdomar. På senare tid har det även blivit en form av nätmobbing. Det har upptäckts bland gymnasieeleverna på Borgarskolan, då en del elever spridit både kränkande och falska uppgifter om varandra.

– Otroligt dåligt och olämpligt, säger skolans rektor Olof Leijonhufvud.

Den senaste bloggen lades ner för bara en och en halv vecka sedan, efter att lärare kommit till rektor Olof Leijonhufvud för att klaga. Då kontaktade rektorn bloggadministratörerna, som tittade över innehållet och sedan stängde bloggarna.

– En del ser inte faran i det de lägger ut på nätet. De har ingen känsla för vad skrivandet för med sig, säger Olof Leijonhufvud.

Organisationen Friends, som arbetar för att motverka mobbing, kommer att vara med på nästa personalkonferens för att diskutera ungdomarnas nätvanor. Lärarna försöker även att prata i klasserna, men de bloggande eleverna är svåra att komma åt eftersom de skrivit anonymt, och ingen vet vilka de är.

Enligt bloggaministratörerna är det här inget ovanligt. Om något som skrivits i bloggarna upplevs som falskt eller kränkande uppmanar rektor Olof Leijonhufvud alla elever att polisanmäla.

– Alla kan naturligtvis göra vad man vill på nätet, bara man följer allmänt näthyfs, säger han.