Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rena rama cirkusen i skolan

SANDVIKEN Tunnor, rullar, bommar och enhjulingar. Allt går det att balansera på. Det visade fritidsbarnen vid Vallhovsskolan när de deltog i Unga Örnars cirkusskola på tisdagen.

Annons
Dagens barn sitter bara stilla har blivit en sanning i dag. Det stämmer i alla fall inte in på den grupp barn från Vallhovsskolans fritids som tränade balansövningar i gymnastiksalen. Till musik och med en hjälpande hand ibland balanserade barnen på det mesta.
- Unga Örnar i Sandviken har haft sin cirkusskola i åtminstone tio år, berättar Lena Larsson. Från början höll vi till på Jernvallen men nu när vi flyttat till Vallhovsskolan är det mycket bättre. Här har vi eget förråd.

Samtidigt med flytten inledde Unga Örnar ett samarbete med Vallhovsskolan. Det innebär att fritidsbarnen delas upp i grupper och får ha cirkusskola med ledare från Unga Örnar fyra tisdagar.
Lena Larsson berättar att man koncentrerat sig på just balansövningar för att inte "sälja ut" hela cirkusskolan. Den har man nämligen kvällar och lördagar med barn och ungdomar i alla åldrar. Då handlar det inte bara om balans utan om mycket annat, till exempel jonglering.
Simon Lundin, 9 år, är med som ledare för de andra jämnåriga barnen. Hans specialitet är jonglering, han klarar tre käglor samtidigt, berättar han.
Unga Örnars vanliga cirkusskola har blivit populär och många av deltagarna har gått länge.
- En del är otroligt duktiga, säger Lena Larsson, och berömmer de ungdomar som fungerar som ledare bland fritidsbarnen när de inte själva deltar i cirkusskolan.

Lotta Hildingson
026-277591
lotta.hildingson@gd.se