Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rent amfetamin beslagtaget

SANDVIKEN
Det var rent amfetamin som polisen beslagtog hos den 34-årige sandviksbon dagarna före jul. Det visar den analys från SKL, statens kriminaltekniska laboratorium, som nu är klar. Det innebär att det redan rekordstora beslaget på två kilo med all sannolikhet skulle blandas ut till en betydligt större mängd narkotika.

- Vi räknar med att det blir dubbelt upp i alla fall, säger kammaråklagare Anders S Petterson.
Ett gram amfetamin kostar omkring 300 kronor. Om det rör sig om fyra kilo försäljningsbart amfetamin blir värdet på partiet därmed 1, 2 miljoner kronor.
Analysen visar också att det amfetamin som beslagtogs hos en medelålders kyrkoanställd man i Hofors, där 34-åringen greps, inte kommer från samma parti som 34-åringens två kilo.
- Nej, det finns inget som tyder på det, säger Anders S Petterson.

Kyrkoanställd
Den kyrkoanställde mannen misstänks tillsammans med sin sambo för narkotikabrott. I parets bostad hittade polisen en mindre mängd amfetamin och även hembränd sprit. Men paret kommer inte att åtalas tillsammans med 34-åringen.
- Vi har en särskild utredning för dem, säger Anders S Petterson.
Det var efter en tids spaningsarbete som polisen slog till mot parets lägenhet i Hofors. När de där även fann den numera häktade 34-åringen, som sedan tidigare är väl känd för polisen i narkotikasammanhang, fattades beslut om en husrannsakan i 34-åringens bostad i Sandvikentrakten. Och det var där det stora partiet amfetamin hittades, inte särskilt väl undangömt och enligt polisen helt klart avsett för försäljning. Även ammunition till automatkarbiner och misstänkt stöldgods hittades.
34-åringen förnekar brott och har sagt att han endast förvarat narkotikan för att han blivit hotad. Han misstänks nu för grovt narkotikabrott och vapenbrott. Han har tidigare avtjänat ett flerårigt fängelsestraff för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. Även då, 1996, hade amfetamin hittats i hans bostad, dock en betydligt mindre mängd än den här gången - 977 gram.
Nästa vecka väcker Anders S Petterson åtal.
SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander_gd.se