Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rent i badet medättiksblandning

Minns ni fågelinfluensan?

H5N1 som 2006 skulle komma med flyttfåglarna och slå ut hela jordens befolkning.

Hotet finns egentligen kvar. Snart kommer flyttfåglarna igen. Men nu är det inte lika uppmärksammat som det var för tre år sedan.

Då, i fågelinfluensans kölvatten, växte också oron för att våra påskfjädrar skulle kunna sprida smittan.

Nu ifrågasätts påskfjädrarna av andra orsaker. Har de ryckts från levande fåglar?

Den enda möjligheten att vara helt säker på att man inte subventionerar djurplågeri är att köpa syntetfjädrar, antar jag.

På vår hemsida gd.se finns det en länk till ”ditt bästa hushållstips” där ni läsare får berätta om de där små knepen ni tar till när ni bränt vid i en gryta, spillt vin på bästa duken och allt sånt där.

Rengöring tycks vara ett kärt ämne, att döma av antalet inlägg som handlar om just det. Dagens test av rengöringsmedel visar att det är stora skillnader i effekt mellan olika rengöringsmedel. Särskilt trist är det ju att vissa är värdelösa på att ta bort kalk! I mitt badrum har jag en sprejflaska med en blandning av vatten, ättika och diskmedel som fungerar finfint mot kalk och smuts.

Det luktar så fränt att katten lämnar rummet, det ska sägas direkt. Men funktionen är det verkligen inget fel på.

Tänk bara på att skölja ordentligt efter städningen.

Sabotage-härvan mot Kronfågel växer. Ett tiotal konsumenter i hela landet har nu hittat glas i sina kycklingprodukter från företaget. Det måste vara någon som är riktigt sjuk i huvudet som gör något sånt här. Hittills har 500 ton kyckling återkallats. Det innebär att tiotusentals kycklingar har dött i onödan.

Något att tänka på ifall det nu är någon slags felvriden djurrättsaktivism som ligger bakom det här sanslöst korkade tilltaget.

”Ett tiotal konsumenter i hela landet har nu hittat glas i sina kycklingprodukter från företaget. Det måste vara någon som är riktigt sjuk i huvudet som gör något sånt här”