Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: Syftet är att ge Konstcentrum bättre möjligheter

Eva Jackson svarar i debatten om Konstcentrums framtid.

Det ligger i mitt uppdrag som sektorchef, utifrån min delegation avseende arbetsmiljöuppdraget, att tillse att vi har en robust organisation som kan möta de utmaningar som vi ställs inför i vårt uppdrag i ett växande Gävle. Det är alltså inte politiska beslut som avgör hur vi organiserar våra verksamheter för att bäst kunna utföra våra uppdrag.

Läs mer: Dimridåerna kring Konstcentrum måste skingras

Genom att organisatoriskt förena Konstcentrums medarbetare med Kultur- och föreningsstöds medarbetare så skapar vi möjligheter att arbeta med ett ökat strategiskt fokus på kulturfrågorna då två enheter med harmonierande arbetsuppgifter går samman. Uppdraget följer av Kultur- och fritidsnämndens reglemente och de mål som politiken beslutar om. Syftet är att organisationen ska stödja på bästa sätt; vi vill göra det bättre för att underlätta arbetet med uppdraget.

Vi uppnår också samordningsvinster kring administrativa uppgifter och får därmed en organisation med bättre förutsättningar för en hållbar arbetsmiljö. Den nya enhetens namn blir Konst och kultur. Målsättningen är att kunna arbeta mer strategiskt med konst- och kulturfrågor och ge Konstcentrum bättre möjligheter.

Konstcentrum kommer fortsatt att behålla sitt uppdrag, namn och profil. Spetskompetens kring konstområdet kommer att ligga kvar inom Konstcentrum. Rekrytering av chef till enheten Konst och Kultur pågår, så även till en tjänst som kultursamordnare. Även den vakanta intendenttjänsten kommer att återbesättas. Ingen minskning av antalet anställda är aktuellt i samband med organisationsförändringen.

Den nya chefen för enheten Konst och kultur kommer att få i uppdrag att organisera verksamheten och därmed även tjänsterna vid enheten, så just nu är det för tidigt att svara på hur alla medarbetares uppdrag kommer vara fördelat och utformat.

Att möjliggöra en fortsatt utveckling som främjar ett rikt kulturliv i Gävle i syfte att öka attraktiviteten och möta behovet i vår växande kommun ligger till grund för den omorganisation som initierats. Organisationen träder i kraft den 1 augusti 2020.

Eva Jackson

Sektorchef, Livsmiljö Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel