Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resecenter påbörjas till våren

SANDVIKENBanverket har gått med på att bidra med cirka 18 miljoner kronor till ett resecenter i Sandviken.

Annons
- Vi kommer att börja bygga i vår, konstaterar kommunalrådet Stefan Hedin.
Sammanlagt kommer satsningen att kosta närmare 36 miljoner kronor.

Statliga pengar
Sandvikens kommun har hela tiden räknat med statliga pengar för att kunna ha råd med projektet. Från början fördes förhandlingar med Vägverket. Men så kom ett regeringsbeslut på att ansvaret för sådana här satsningar skulle läggas på Banverket i stället, något som orsakade en del bekymmer.
- Det var bara att börja om, säger kommunalrådet Stefan Hedin.
Banverket hävdade att man inte skulle kunna ge ett besked om eventuellt medfinansiering förrän i vår - något Sandvikens kommun reagerade starkt på. Det var tänkt att ett beslut om satsningen skulle tas i kommunstyrelsen nu i december för att kunna börja bygga i vår. Om beskedet från Banverket hade dröjt hade man återigen fått skjuta på byggstarten.

Förhandlingar
Stefan Hedin inledde förhandlingar med Banverket.
- Jag har rört om och sett till att vi redan fått ett besked, säger han.
Kommunen räknar därför med att få cirka hälften av de 36 miljonerna, alltså 18 miljoner kronor, från Banverket.
Även om Sandviken redan fått ett löfte om pengarna kommer Banverket att ta formellt beslut den andra december. Detta för att kommunstyrelsen i sin tur ska kunna ta beslut om investeringen vid sitt möte den nionde.
KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist@gd.se