Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Respekten för trafikreglerna finns inte längre

Jag tycker verkligen synd om dig fordonstrafikant som dagligen behöver färdas på våra vägar och som är angelägen att försöka respektera gällande trafikregler.

Det känns inte som du tillhör en majoritet längre. Respekten för att kunna orsaka en trafikolycka verkar helt ur satt ur spel nuförtiden. Kort sagt respekten för människoliv. Det gäller både yrkesförare och andra. Det är ingen skillnad.

Dagens hastighetsgränser på små och medelstora vägar ligger oftast på 80 km/tim eller lägre. Håller du dessa då har du snart en svans av fordon efter med efterföljande mer eller mindre vansinniga omkörningar.

Har du dessutom en släpvagn så är du ett lovligt villebråd som stör trafikrytmen. Men trafikkamerorna då? De är ett stort skämt. De är ett moment där man bromsar in. Och sedan gasar på ännu mer för att ta igen. Ta igen vadå? Ett förlorat liv, livslång invaliditet eller?

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare