Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurangskolan blir kvar i Högbo

Hotell- och restaurangprogrammet blir kvar i Högbo.
Kommunen lämnar konferenserna och får råd att stanna.

Kunskapskontoret har av kostnadsskäl sagt upp avtalet med Högbo Bruks AB om att ha hotell- och restaurangprogrammet i Nya herrgården.

Det fick Högbo Bruks AB:s vd Hans-Peter Eriksson att reagera och börja fundera på hur de skulle kunna behålla sin hyresgäst och kommunen sina ändamålsenliga utbildningslokaler.

Svaret blev att Högbo Bruks AB övertar kommunens konferensverksamhet och i gengäld låter hotell- och restaurangprogrammet få hyresfritt.

– Det känns jätteroligt att det har löst sig så här fint, säger Hans-Peter Eriksson.

Konferensinkomsterna motsvarar inte hyran fullt ut, men Hans-Peter Eriksson säger att det kan ta tid och vara svårt att få en extern hyresgäst.

I avtalet ingår också att konferensverksamheten erbjuder praktikplatser, vilket ger eleverna fortsatt möjlighet att praktisera på riktiga konferenser.

– Jag är jättetacksam för samarbetet som skolan kommer att ha med Hans-Peter, säger Anki Friberg, rektor på hotell- och restaurangprogrammet.

Hon hörde till de som protesterade mot den utredning som föreslog neddragningar inom gymnasiet eftersom den kommunala skolan tappar elever till friskolorna.

Hon är glad att eleverna nu får ha kvar sin utbildning i Nya herrgården, med de fördelar det innebär.