Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurangskolan klarar kvalitetskrav

Restaurangskolan i Sandviken har kvalitetssäkrats.Det är Sveriges hotell- och restaurangägares riksförbund, SHR, som bedömer om skolan uppfyller en rad krav på kvalitet.

För att en skola ska kunna bli kvalitetssäkrad krävs en lång rad åtgärder, berättar restaurangskolans rektor Mats Berglund.
- Man måste ha ordning på kursplaneringen och konkretisera kurserna.
Skolan måste också ha tydliga regler om hur betygen ska sättas så att det blir lätt att förstå för eleverna.
Dessa kriterier har alltså restaurangskolan i Sandviken, enligt SHR, uppfyllt. Skolan har arbetat med kvalitetsfrågorna i två år. Man har arbetat mycket med miljön, i synnerhet med återvinning. Skolan har dessutom skickat ut enkäter till de ungdomar som tidigare gått utbildningen för att höra vad de tycker. En undersökning har också gjorts bland de elever som går hotell- och restaurangprogrammet nu för att se om de anser utbildningen hålla måttet. Allt enligt kraven från SHR.
- SHR har också varit här och tittat på lokalerna för att se om de är ändamålsenliga, säger Mats Berglund.
Nu har skolan alltså fått det bekräftat att den är kvalitetssäkrad och blir därmed den sjunde skolan i landet som får den utmärkelsen.
KARIN BERGKVIST