Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Richard Carlsson, SD: Vår nationella gemenskap är öppen för människor med bakgrund i andra nationer

Replik till signaturen ”Jc”: Sverigedemokraterna drivs av kärlek och framtidstro och det med stor sorg vi i dag ser att vårt land är kluvet. SD kämpar för sammanhållning och vi är övertygade om att de som är med och bygger upp, också är mer benägna att ta ansvar.

Mer läsning: Jag föddes inte i Sverige, men Sverige föddes i mig

Sammanhållning innebär ett gemensamt kollektivt ansvar för samhället. En svensk medborgare ska vara lika väl införstådd med sina plikter och skyldigheter, som sina rättigheter.

Att ideligen försöka förringa människors kärlek till och önskan att värna det egna landet och dess kultur, att ständigt degradera det till en fråga om etnicitet och främlingsfientlighet, är inget annat än falsk propaganda. Sverigedemokraterna definierar nationen i termer av kultur, språk, identitet och lojalitet, inte i termer av etnicitet och tidigare nationstillhörighet, och vår nationella gemenskap är öppen för människor med bakgrund i andra nationer.

Nuvarande och tidigare regeringars försök att forma samhället efter nytillkomna migranters villkor, värderingar och språk har skapat splittring och utanförskap. Frånvaron av krav på anpassning är och har varit en avgörande faktor till de enorma integrationsproblem vi ser i dag.

Övriga partiers politik har resulterat i att medborgarnas behov satts åt sidan och tillgången till välfärd försämrats, samtidigt som delar av landet utvecklats till ett otryggt och våldsamt samhälle där känsla av maktlöshet, oro och utanförskap råder.

Sverigedemokraterna kommer alltid prioritera medborgarnas väl och ve och riktig flyktinghjälp där den behövs som mest, i flyktinglägren i konfliktområdenas närhet, framför massinvandring och splittringspolitik.

Richard Carlsson, SD

kommunalråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare