Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ricoh GR blir ljusstarkare

I den tredje generationen av Ricoh GR Digital gör man det enda rätta och höjer ljusstyrkan från 2,4 till 1,9.

Annons
I den tredje generationen av Ricoh GR Digital gör man det enda rätta och höjer ljusstyrkan från 2,4 till 1,9.

Ricoh GR Digital har tillsammans med Canon G-serien varit de främsta kompaktkamerorna för kräsna fotoentusiaster. På senare har även Panasonics LX-modeller kommit med i den exklusiva skaran.

Alla tre har profilerat sig på olika saker och Ricoh har satsat på ett tunnt fickvänligt format och fast optik av hög klass.

Panasonic har bland annat blivit populär för sin höga ljusstyrka på 2,0 och nu tar Ricoh efter med ljusstyrka 1,9. Därigenom kan man hålla ISO -nivån nere till förmån för bildkvaliteten. Bildvinkeln motsvarar som tidigare 28 mm i småbildsformatet.

Liksom den billigare kompakten CX1 har GR Digital III ett DR-läge för ökat dynamiskt omfång. Då tas två exponeringar som läggs samman direkt. Kameran får också en högupplöst skärm med 920.000 bildpunkter.

Sensorn på 10 megapixel är relativt stor, måttet anges till 1/1,7 tum.

Precis som tidigare finns flera tillbehör som genomsiktssökare och vidvinkelförsats. I augusti startar leveranserna. Vi har inget svenskt pris, men det rekommenderade priset i Storbritannien är 530 pund vilket motsvarar ungefär 6.500 kronor.

 


/Magnus Fröderberg