Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

130 000 i potten lockar många

För första gången arrangerar Högbo ridklubb nationella inomhushoppningar för ridhästar. Det blir rekord direkt! 820 starter är anmälda till de tre dagarna!

Annons

350 hästar ska tillsammans göra 820 starter ned sina ryttare. De 90 permanenta uppstallningsplatserna är uthyrda.

Fredagen är störst med 350 starter och inleds med enmetershoppning clear round.

– Anledningen till det är att så många som möjligt av våra egna ekipage ska kunna vara med, till och med lektionshästar, förklarar tävlingsansvariga Sanna Malmström.

Därefter blir det en 1.10 innan meetinget övergår från regional status till nationell, där en 1.20-klass inleder med 108 anmälningar, som gör att den måste delas. En 1.30 avrundar dagen.

Lördagen startar med en ren unghästklass på en meter med 25 starter. Därefter en regional 1.10 innan dagen blir nationell. Först en 1.20 med 99 anmälningar och därefter en 1.30 med 70. Sedan kommer den första 1.40 någonsin i Högbo ridklubbs ridhushistoria, som 23 ekipage vill delta i om de 2 500 segerpremierna.

Hela söndagen är nationell med ”bara” tre klasser. 1.20 med 62 anmälda inleder. 1.30 kommer i mitten med 54 starter. Meetingets huvudklass är avslutande 1.40 Winning Round, där segraren får 4 500 kronor.

Totalt består de tolv klasserna av 820 starter.

Sammanlagt kommer 130 000 kronor att utdelas som premier och hederspriser till ryttarna. Varje klass sponsras av ett företag som pryder vinnartäckena.

– Vi är väldigt glada och förväntansfulla över att det har inkommit så många anmälningar till våra första nationella inomhushoppningar för ridhästar, säger Sanna.

Deltagarna kommer från Sollefteå i norr till Vimmerby i söder, samt en från Gotland. En ryttare kommer till och med från Åland.

– Ridunderlaget preparerades i helgen med ytterligare två ton fibertextil som komplettering till fjolårets nyinlagda ridhusbotten, säger tävlingsledare Jonas Gustafsson.

– Vi hoppas det här meetinget blir en tradition och i framtiden inomhushoppningarnas motsvarighet till våra populära nationella utomhushoppningar Högbospelen, avrundar Sanna Malmström.

Mer läsning

Annons