Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla segrar gick till Gästrikland

Alla fyra segrarna i lördagens regionala ponnydressyr gick till Gästrikland, varav tre till arrangerande Högbo ridklubb; Märtha Nilsson, Amanda Frykman och Stina Dufva. Gävle PK’s Hanna Stolpe bröt hemmaryttarnas kvartettsvit och tog en seger med Amandas förra lilla Sputnik.

Annons

Den regionala tävlingen gick i det gamla långa ridhuset och dess dagshögsta procent, 70,263, tilldelades Märtha Nilsson/Ronaldo i den högsta klassen, Lätt A:P1. Märtha som i år lämnat GPK för HRK. Det var bara Ronaldo och Minigårdens Toulouse med Aros Lovisa Attelius som var lägre C-ponnyer och resten var högre D-ponnyer av de 20. Märtha var den enda placerade gästrikeryttaren om man inte inräknar femman Malin Lönn, som bor i Sandviken men som för andra året tävlar för Aros, med sin Casiopeia 2, (68,158).

Det var med Malin och ”Pia” som Amanda Frykman på sin hingst Little Big Man fick dela segern i klassen Lagtävlan för ponnyallsvenskan kategori D. Inte heller med hjälp av ”Allmänt intryck” gick det att skilja de båda åt på sina 66,857 procent.

Det vinnande hemmaekipaget Stina Dufva/Stenbroåsens Merlin blev C-kategorins enda pristagare på godkända 62,286 procent.

Ponnyklubbens Hanna Stolpe och hennes lille Sputnik satte de tre Björklingeekipagen på plats i B-kategorin. Som enda ekipaget på över 60 procent fick Sputnik den blågula och Upplandsponnyerna blev lottlösa.

Parallellt med de två regionala klasserna gick i det nya kortare ridhuset lika många klasser i den lägre statusen Lokaltävling.

I den individuella avdelningen i lagklassen Lätt B:1 vanns kategori C av det vinnande GPK-lagets ankare Moa Lavikkala/Firfod Zart Zilke på dagshögsta 74,828 procent. Fälttävlansekipaget Stina Dufva/Stenbroåsens Merlin i hemmaklubben blev dagens näst bästa på sina 73,448 och fick andrapriset.

Gävle fältrittklubbs Denise Ödén/Prince v.d hoge weide vann D-kategorin på 66,552 procent. Hofors Emma Björtoft/Zamarit och Gävle PK’s Elin Blomqvist/Kantjes Pjotr trea respektive fyra.

Av B-kategorins två Björklinge- och två GPK-ekipage dominerade uppländskorna, varav Erica Edin fick priset med Calvin Klein på 64,483 procent.

Ponnylördagen i Högbo inleddes med lagklassens framridning i Lätt C:1.

Två B-ponnyer tävlade mot tre C-ponnyer, varav fyra för Gävle ponnyklubb. Men det blev Hedemorabygdens Elsa Lindström från Stigsbo med sin Albin som vann på 64,815 procent. Vinnarlagets Wilma Fjordefors/Celmah fick 64,444 och det andra priset.

Tierps Johanna Kolm/Cedergårdens Irish Socks fick D-kategorins andra pris på sina 65,556 procent. Från Heby kom vinnande Sara Grelle/Taco van de Zonnehoeve, 68,889.

Mer läsning

Annons