Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvkarleby dominerade Hösthoppet

Båda segrarna i högsta klassen togs av Älvkarlebyryttare i söndagens lokala ponnytävling Hofors Hösthopp: Ina Hildebrand och Melinda Eriksson.

Annons

En B- och fyra C-ponnyer möttes i dagens högsta klass, (Lätt B) 80-90 cm bedömning A:1a. Två till prisutdelning och lika många var felfria i grunden och fick inbördes göra upp om segern i en omhoppning efter hindrens höjning/längning.

Båda tillhörande kategori C; Garth Brooks och Paddington. Men båda hoppade felfritt igen så tiderna blev avgörande. Älvkarleby ridklubbs Ina Hildebrand red Garth Brooks på 24,8 och Hedemorabygdens Wilma Karlsson på 28,7. Så segern gick till ÄRK.

I kategori D 100 cm var det också två felfria i grunden och de fick också inbördes hoppa om efter höjning/längning om de båda placeringarna: Älvkarleby RK:s Melinda Eriksson red Pontiac felfritt igen, men det gjorde inte Harboortens Emma Tobiasson på Excelsior, fyra fel för ett ner. Så segern gick till ÄRK - igen.

I föregående (Lätt C) 70-90 cm, gick kategori B-segern till Gävle ponnyklubb, varefter arrangerande Hofors ridsällskap behöll kategori C- och D-segrarna:

I 70 cm vann GPK:s Ronja Frans med lektionsponnyn Valdo efter noll fel i båda faserna. Men med den minsta möjliga tiondels sekunder över Gävle FRK:s Maja Ernesäter med sin Castanja II på 0+0 fel. Även hemmatjejen Isabelle Hansson red lektionsponnyn Åvangs Kasmir dubbelt felfritt men kom utanför prispallen.

Hemmatjejen Felicia Fröjd red kusinen Alexandra Jordás saluponny Pain Riche till seger i kategori C 80 cm. Den andra dubbelnollan, Österfärnebos Julia Brännström med sin dalahäst Sir Grange blev liksom kategorins efterföljande två ryttarna utan pris.

Hennes klubbkompis Wilma Englund, också från Torsåker, vann avdelning B med sin Knock on Wood som enda felfri.

Lugnt och stupsäkert galopperade den erfarne fälttävlansponnyn Djupviks Gabriel Guld i exakt jämna galoppsprång hela banan igenom i båda faserna, den ägande hemmatjejen Josefin Kiuttu var mjuk och följsam över hindren.

När hon till andrafasen ökade tempot och genade av svängarna var Gabriel också rutinerat med på noterna och de 18,3 sekunderna förblev oslagbara för de i resultatlistan fyra efterföljande dubbelnollorna. På 20,7 och 21,8 fick Gävle ryttarsällskaps Josefin Eriksson Hedqvist/Klaus och Alva Hellgren-Jupither/Obbia De Grange också delta i ärevarvet. Men det fick inte hemmatjejen Johanna Pettersson trots att hon var riktigt nöjd med sin Träfallets Ballerinas 0+0 fel och 22,8 sekunder.

Maja Ernesäter/Castanja II blev dubbeltvåa, den första kom i Lätt D+ 65 cm. Alla de fyra felfria i Fas 1 nollade även i Fas 2. Isa’s Månljus kom från Bjursås med Moa Häggmar i sadeln och vann på 23,6 sekunder. Maja red på 24,1 och fick de andra priserna.

HRS:s lektionsponny Farin med Josefin Andersson blev tvåa i kategori C 75 cm på 24,5. Hedemorabygdens Maja Thorsberg/Red Rocket vann på 22,9.

Wilma Englund/Knock on Wood var ett felfritt segerekipage även i den här klassens avd. B.

Alva Hellgren-Jupither på Obbia De Grange vann D 85 cm avd. A och slog närmast klubbkompisen Viktoria Lundberg i GRS på SunShine med nio tiondelar, efter att ha ridit felfritt i båda faserna.

Elva ponnyer fick rosett i sina träns efter en felfri runda med sina ryttare i inledande Lätt D- 55-75 cm.

Hofors Hösthopp instiftades nu och är tänkt som en årligt återkommande tradition. Får se om de fina hederspriserna, till och med täcke, lockar flera deltagare.

Mer läsning

Annons