Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda äntligen en dubbelnolla

– Äntligen blev det en dubbelnolla och dessutom en seger i denna klass, 1,05, där det var 42 startande!
Utbrast Älvkarleby ridklubbs Amanda Lindström när hon red felfritt i båda faserna och till och med vann med sin Nørringsholms Bogart.

Annons

Det var i förmiddagens lokaltävling i Storvik Ovansjö ridklubbs hästhoppning på söndagen som Amanda Lindström/Norrlingsholms Bogart vann 1,05-klassen.

Alla de tio dubbelnollorna fick pris, plus Gestrike sportryttares Antonia Jäderberg/Dom of Silves xx, som snabbast av de båda 4-felarna i Fas 2. Antonia blev här dubbel pristagare. Hon blev även femma med sin nye Tatum.

Övriga gästrikar som fick pris var Gävle PK:s Rebecca Norman/Cambello QT, sjätte, hemmaekipaget Lena Liljedahl/Limbo, sjunde och Älvkarlebys Ulrika Lundsten/Melanie C, åttonde.

Gävle ryttarsällskaps lektionshäst Xamir Interagro med 14-åriga Olivia Näslund i sadeln vann morgonens 0,95 över 28 konkurrenter.

Trea Älvkarlebys Hanna Heikkinen/Bugzi Lady, fyra Rebecca/Cambello, samt sexa respektive åtta hemmatjejerna Pernilla Berger med sin ”grand old lady” Mowina och Matilda Nyström Hemlin med lektionshästen Frideborg.

Olivia tävlade Xamir Interagro för allra första gången på höstlovet vid Gävle fältrittklubb. Och vann direkt! Först var de felfria i 0,90 och fick clear round-rosett, därefter var de dubbelnolla i 1.00 meter – och vann.

I hemmatävlingen Allhelgonahoppet helgen därefter i 0,90 stil var Olivia och Xamir den minsta möjliga halvpoängen efter vinnaren och blev tvåa. Olivia red även klubbkamraten Maria Bjerkhedens Quitamanchas felfritt och på exakt samma 53,5 poäng delade hon femteplaceringen med klubb- och stallkompisen Cajsa Holmgren, 15 år, på lektionshästen Tartuffe. I enmetersklassen var de felfria ända till det 13:e och allra sista hindret, en kombination:

– Det väntande ekipaget var lite i vägen, så jag var tvungen att ropa till ryttaren att flytta sig. Efter det fick vi ett riv på A men klarade B. Utan rivningen hade vi blivit tvåa, nu blev vi tvåa utanför placering. Jag tycker rundan var bra, berättade Olivia.

Mer läsning

Annons