Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda nära att kvala till Globen

Valbotjejen Amanda Frykman, 15 år, avrundade med sin ponny Little Big Man ett framgångsrikt tävlingsår i helgen med att i Nordhalland i väldigt tufft motstånd prestera ett mycket bra resultat i kvalfinalen till dressyrens Globen Kür.

Annons

Amanda Frykman tävlar sin 14-årige hingst Little Big Man i dressyrens svåra konst för Högbo ridklubb. "Lilleman" bor kvar på hästgården och Amanda bor på familjegården i Valbo.

I söndagens FEI Kür Final i Nordhalland belönades de med 67,9 procent av maxpoängen, blev sexa och därmed två platser från att få tävla i Globen Kür i Stockholm International Horse Show. Det var mycket tufft motstånd, landslagsekipagen startade, varav de fyra bästa gick vidare till Globen.

– Alltså, det känns jättebra att få avsluta året så som vi gjorde i finalen. Eftersom "Lilleman" var överladdad och okoncentrerad i FEI-klasserna innan är jag nöjd. Han skötte sig så som jag ville i küren.

Red du en ny eller gammal kür?

– Vi har gjort en ny. Eftersom det gick som det gjorde på Strömsholm i juni, då han bara busade och var överladdad på grund av musiken, måste vi göra en helt ny kür med lugnare musik så det inte skulle hända samma sak igen. Vi tog hjälp av tränaren Pytt Hamberg, Rånäs med själva ridprogrammet och musiken fick jag hjälp med av min mosters man Rolf Nilsson, Gävle.

• Vad ska du göra nu med "Lilleman"?

– Nu ska jag i morgon rida clinicen som Real anordnar. (För förbundskapten Bo Jenå, red:s anm). Efter det ska han få ta det lite lugnt, även över jul och nyår, med lite lätt arbete ute i skog och mark. I mars drar sedan tävlingsåret igång igen. Sedan någon gång i februari kommer jag att börja bygga upp honom igen och få honom i tävlingsform innan tävlingsåret startar.

• Vad säger du om ditt och "Lillemans" framgångsrika tävlingsår?

– Jag känner mig jättenöjd! Jag är jättenöjd med hela tävlingsåret och att han har varit i ett bra skick på alla tävlingar som vi deltagit i.

Mer läsning

Annons