Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna-Mia hade bra dagar i Sundsvall

Gävle ryttarsällskaps Anna-Mia Nordh tog placering varje dag i Sundsvalls RK:s 3-dagars nationella/regionala Summer Horse Show i helgen.

Annons

– Top Tronic kom runt hela banan i alla klasserna. Anna-Mia har ridit honom i mål i alla sina starter hittills i år, (förutom den första Toyota-omgången), konstaterare hennes A-tränare Leif Hall nöjt.

Det blev blandade resultat för GRS-arna och Älvkarlebys Nina Göransson med två hästar. Leif var banbyggare.

– Det har jag varit på Sundsvalls-meetinget i många år.

Han hade fem hästar med som han tävlade: Killigrews Emperess, Cilvano Z, Naldo, Utopia och Castello.

– Jag är mest nöjd med Naldo, som jag äger tillsammans med Eva Sarlind. Han hoppade väldigt bra.

Så här gick det för alla dag för dag:

4 Fredag:

Anna-Mia Nordh blev femma med sin nya Casal E i inledande 1.10 som felfria i båda faserna med bedömningen A:0.

Utanför de elva placeringarna fick Margareta Eriksson-Bech/Roxstella, Anna-Mia/Prix av Ena, Daniel Grawem/Camblasso och Leif/Naldo fyra fel i Fas 1, samt Leif/Castello tio.

I den efterföljande 1.20 A:0/A:0 tog GRS-arna ingen av de 14 placeringarna. Leif/Utopia och Daniel/Call me cool fick 0+4 fel, Anna-Mia/Casal E fyra i första fasen, Margareta/Tequila Sunrise fem, Anna-Mia/Top Tronic sju och Jennie Marcusson Sundström/Cappuccino åtta.

I dagens avslutande 1.35, också A:0/A:0, fick Leif två ner i Fas 2 med Killigrews Emperess. Nina fick ett nedslag i Fas 1 med både Emilia Sky och Emmy Sky. Ingen av de sju prisplatserna gick till GRS.

Margareta/Springsteen blev en av fyra felfria vinnare i 1.10 avdelning B.

4 Lördag:

Anna-Mia Nordh/Casal E var bäst även i denna dags inledande 1.25. Det blev en hedersam sjätteplacering på noll fel i båda A:0-faserna igen.

Efter de åtta placeringarna fick Daniel Grawem/Call me cool och Margareta Eriksson-Bech/Tequila Sunrise 0+4, Anna-Mia/Top Tronic sju och Leif/Utopia åtta fel.

Leif Hall/Naldo blev en av tre felfria vinnarekipage i efterföljande 1.20 för unghästar. Bollnäs Gabrielle Young Shing Pettersson var den andra ryttaren på två hästar. Efter omkullridningen och ambulansresan i Älvkarlebys Laxhoppet i Kristi himmelfärdshelgen var hon nu redan tillbaka på tävlingsbanan med klubbkamraten Karin Josefssons egen uppfödning Querida. Den andra var egna Pime Creek, uppfödd av Nettan Ågren i Hudik.

Först utanför de sex placeringarna i 1.30 A:0 kom Leif/Killigrews Emperess på noll fel.

Nina fick fyra fel med Emilia Sky och tolv med Emmy Sky.

I dagens huvudklass 1.45, också bedömning A:0, kom Leif/Cilvano Z sjua på fyra fel för ett nedslag, där fyra fick pris.

I dagens avslutande tröstklass 1.10 A:0/A:0 blev Anna-Mia/Prix av Ena femteplacerade och Leif/Castello sjundeplacerade på 0+4 fel.

Utanför de nio placeringarna fick Margareta/Roxstella sex och Daniel/Cambiasso 4 19 fel.

Margareta och hennes Santa Cruz-avkomma Springsteen var en av tre felfria vinnare i avdelning B. Den andra var förra landslagsryttaren Maria Bäckström med Stall Killigrews Tour d’Elmshorn och den tredje från Norge - Christine Bertelsen med Helios II.

4 Söndag:

Margareta Eriksson-Bech/Tequila Sunrise fick 0+8 fel i de två A:0-faserna och kom utanför de sju placeringarna i söndagens inledande 1.30. Anna-Mia Nordh/Casal E fick fyra fel i Fas 1 och Daniel Grawem/Call me Cool tolv.

Leif Hall/Killigrews Emperess dubbelnollade i 1.40 A:0/A:0, men andrafasens tid blev den längsta av de fem dubbelnollorna så det blev förstaplatsen utanför prispallen.

Leif/Cilvano Z belastades med 16 fel i meetingets clou, 1.50 Winning rund, där de tre bästa i första omgången, fyra fel, gjorde upp om de tre placeringarna i omhoppningen. De 15 000 segerpremierna gick till Waxholms Annika Gustafsson med Jeopardy-avkomman Undine. Leif/Cilvano Z summerades till 16 fel i grunden.

Anna-Mia Nordh fortsatte även på söndagen med att ta placering. Med Prix av Ena blev hon femma i 1.20. Leif tog sistaplaceringen och förstaplatsen utanför; sexa med Utopia och sjua med Castello. Alla tre på noll fel i den första fasen och fyra i den andra. Jennie Marcusson Sundström/Cappuccino och Anna-Mia/Top Tronic fick fyra fel för en riven bom.

Margareta/Springsteen och Leif/Naldo var två av de fyra felfria vinnarekipagen i klassens avdelning B.

Mer läsning

Annons