Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Catarina och Welgano klara för Medelsvår B

Gävle ryttarsällskaps Catarina Olsson har tävlat klubbkompisen Isabelle Bergs häst Welgano M i dressyr under året och kvalat upp till klassen Medelsvår B.

Annons

Catarina "Nina" Olsson berättar:

– Hästens fördelar är skritten och galoppen. Jag har ridit honom sedan årsskiftet. Lite sporadiskt till en början, sedan alltmer. Nu har vi börjat bli lite mera samspelta. Det går sakta men säkert framåt. Nu efter årets sista tävlingar får vi inrikta oss på att träna Medelsvår B-rörelser under vintern.

Vad har hänt med din egen häst Lupe Lamora?

– Hon har varit lite krasslig under ett längre tag. Då har jag haft möjlighet att hjälpa Isabelle.

Isabelle Berg har ägt Welgano (född -04, valack, efter Wanderkönig - Granelit) sedan mars 2011. Hon köpte honom från Mosslunda dressyrstall i Kristianstad.

– Han hade då bara startat i en Lätt A:3 på 65,8 procent i Laholm, berättar Isabelle.

Welgano M står uppstallad på Gävle FRK sedan första maj, då hon flyttade honom från Gävle RS, berättar "Bella".

– Jag tycker det är så roligt att jag har Nina som hjälper mig, jag kan inte ha bättre hjälp. Jag tävlade honom själv först, alldeles i början provade jag bara en gång hemma på GRS. Nina är ett proffs som kan hjälpa mig träna, rida och greja. Jag är otroligt tacksam för att ha henne som hjälper mig. När man har småbarn har man inte tid till att rida sju dagar i veckan. Då hoppar Nina in.

Hur är det att hålla till på "Fältis" då?

– Både jag och hästen trivs så bra här, ler "Bella".

Mer läsning

Annons