Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christina meetingbäst med nya Chardonnay

Högbo ridklubbs Christina Elson blev med sin nya häst Chardonnay meetingvinnare i 2-dagars lokala/regionala Söderhamnsdressyren i helgen.

Annons

– Jag blev meetingbäst i Söderhamn med Chardonnay, som vann söndagens Medelsvår B:4. Gambler blev oplacerad trea i den klassen. Båda hästarna klarade kvalet till Medelsvår A i och med deras resultat/procent i klassen och det var årets mål! Chardonnay köpte vi av familjen Märges, Edsbyn, i slutet av juni i år. Helt fantastiskt att vi lyckats kvala till Medelsvår A på mindre än tre månader tillsammans. Gambler tog en seger i lördagens Medelsvår C:1 och Chardonnay andraplatsen i den klassen. I lördagens Medelsvår B:2 kom Chardonnay trea och Gambler oplacerad fyra.

Christina sammanfattar glatt:

– Jag har tävlat flitigt i år med en mängd segrar och placeringar i Medelsvår C- samt Medelsvår B-klasser. Bästa säsongen hittills!

Högbo ridklubbs Anna Grönberg gjorde sitt personbästa med sin Brandy i Medelsvår B:2 på 65,89 procent. De blev tvåa i Medelsvår C:2

– Det var personbästa för oss! Det räckte inte till placering, men jag är jättenöjd med fina poäng då det bara var vår tredje start i Medelsvår B!

Fler duktiga Gävleekipage som tog vinster och placeringar där i helgen. Gästrikeekipagen tog 13 placeringar! I den till antalet största klassen, lördagens Medelsvår C:1, tog alla de fem placerade ryttarna hem alla priserna till Gästrikland:

Christina Elson toppade med Gambler före Chardonnay, som delade andraplatsen med Gävle ryttarsällskaps Catarina Olsson och Isabelle Bergs Welgano M. ”Ninas” klubbkamrat Marianne Stålnacke fyra med sin Medina och Storvik Ovansjö RK:s Karin Boox/Brittania P femma.

Marianne och Medina blev även tvåa i föregående Lätt A:4, som vanns av Söderhamns HK:s Martina Wåågh/La Caramell E på meetinghögsta 68,78 procent.

Karin och hennes Brittania P blev också tvåa i lördagens avrundande Medelsvår B:2, före som redan nämnts tredjeplacerade Christina och Chardonnay.

Ockelbo RF:s Helena Blixt Schefvert/Rolling Stones vann på söndagen Lätt B:3 och den andra pristagaren blev Tierps Maria Sjöström/Don Fabricio.

Gävle fältrittklubbs Susanna Ödgren blev med sin Cooghan tredjeplacerad i dagens Lätt A:4.

Glada Christina Elson med sina båda hästar i Söderhamnsdressyren. Meetingvinnande Chardonnay, till höger och Gambler.

Mer läsning

Annons