Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelsegrande Hall nöjd med ”Sillen”

– Jag ville ha ett par 1.40 med Cilvano i ryggen inför Umeå den här helgen, säger Leif Hall som den nationella årspremiärens dubbelsegrare i Sundsvall.

Annons

Gävle ryttarsällskaps Leif Hall och Cilvano Z, kallad ”Sillen”, vann både lördagens 1,40 A:0 och fredagens 1.25 två faser A:0/A:0.

I dagens andra klass, 1.30 A:0, blev Leif andrapristagare med Killigrews Emperess, som det näst snabbaste ekipaget av de fyra felfria.

Meetingets huvudklass var avslutande 1.40 A:1a, där Leif och ”Sillen” var ett av de två felfria ekipagen i grunden men drabbades av ett ner i omhoppningen.

• Grattis, Leif, kommentera dubbelsegern.

– Tack. Jag tycker ”Sillen” hoppade bra hela helgen. Kanske framför allt på lördagen, då var det en svår 1.40 – en maffig bana. När han får ”något att bita i” går han bäst, när han har uppgifter att lösa. Sedan kändes han inte så dålig på söndagen heller… Har man inte startat 1.40 på ett halvår så…

• Vad är ditt närmsta mål med ”Sillen”?

– När ”Emma” har varit konvalescent har han varit min förstahäst. Med facit i hand kan han ha fått gå något för svårt, så han har kunna blivit trött. Om han har gått fredag – söndag och fått vila lördag har han varit mycket piggare sista dagen. Efter det att han haft nedslag i 1.50 förra året, är mitt mål att han ska kunna gå 1.50 felfritt i år.

• Killigrews Emperess då?

– ”Emma” var tvåa i båda dagarnas 1.30. Hon hoppar alltid bra. Det är mellan hindren som hon har lite svårt ibland, men när hon väl tar språnget så… Comebacken efter senskadan gjorde hon i 1.10 hemma på GRS i Toyota Cup. Hon gick 1.20 i cupen i Högbo. Hon ska bara komma igång nu. Hon kommer inte att få gå något större än, hon är anmäld till 1.30 och 1.35 i Umeå. Men hon är 16 år gammal, så ska hon bli något ska hon upp i klasserna nu… Senan har hittills inte reagerat på ansträngning.

– Det kändes bra att båda hästarna gick så toppenbra. Jag ville ha ett par 1.40 i ryggen med Cilvano (12 år) inför Umeå den här helgen, där han är anmäld i 1.40 och 1.45 Lilla Grand Prix. Mina hästar fick en tidig vila och har inte tävlat sedan mitten av september, ett otroligt långt break. Men jag har tränat dem sedan november. Årspremiären gjorde jag med ”Sillen” i Högbo i 1.30. Först i Max Cup på 0+4 fel och därefter i Toyota Cup, också på 0+4 fel, där vi blev tvåa i cupen och sexa i klassen. Men jag bryr mig inte så mycket om resultat, det viktiga är att hästarna går bra. ”Sillen” har känts väldigt bra hittills i år, sammanfattar Leif.

Mer läsning

Annons