Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla hemmasegrar för Gävle fältrittklubb

Två av de tre segrarna gick till arrangerande Gävle fältrittklubb genom Frida Rosén med lektionshästen Selga och Susanne Holmström med sin egen Smirnoff Ice.

Annons

Gävle FRK anordnade på söndagen lokaltävling i hästhoppning i ridhuset.

Hemmaklubbens ridskolehäst Selga vann med Frida Rosén i sadeln och slog 14 privatägda hästar!

Den hedrande segern tog Frida och Selga i 1.05 två faser A:0/A:0. Närmast slagen blev klubbens Michelle Pykäri med egna Cumelus med 2,2 sekunder.

I sin tur blev därefter Gestrike SR:s Antonia Jäderberg med sitt fullblod Dom of Silves närmast slagna med 2 tiondelar av tvåan och banbyggaren Gabriella Erikpers med sin Quattro E, tävlande för Falu RS, blev i sin tur slagna med 1,3 sekunder av trean.

Utöver de fyra placerade dubbelnollade ytterligare fyra ekipage.

Hemmaklubbens första seger kom i en meter bedömning A/A:0, där tiden i första fasen inte hade någon betydelse. Det hade den däremot i den andra, där Susannes och Smirnoffs 35,6 blev oslagbart av de ytterligare åtta felfria.

På 37,6 blev Älvkarlebys Johanna Lindberg med sin Matisse W näst bäst och ”Sussis” klubbkompis Emilia Aramo blev med Gimli det tredje bästa ekipaget på 38,7.

Med och sist i ärevarvet fick även Hofors sexa Ronja Skoglund rida på sin Sandie, medan Antonia fick hämta sjundeprisplaketten och -rosetten till Silves i sekretariatet.

Endast ett dubbelt felfritt ekipage hamnade utanför prispallen av klassens 31 möjliga.

I huvudklassen 1.10 två faser A:0/A:0 startade Gävle ponnyklubbs Gabriella Eriksson först med Monte Rey.

I högt tempo med snäva svängar pressades de tiondels sekunderna till den troliga vinnartiden 35,3. Storasyster Micaela Eriksson, i år tävlande för Älvkarleby RK, var nästa startande med sin Balou, som också är en känd utomhusvinnare. Visserligen snabb i tempot men inte så vändbar i ridhus. 36,5.

Hemmatjejen Lisa Persson, med senast lät sin nye Corazon nosa på 1.20, startade nu hemmavid också bara i en klass. Deras 36,7 hade räckt till en tredje- och sistaplacering – om inte om fanns.

Från Åsebo i Avesta kommun kom Johanna Nordin på medtävlande Christina Carlssons Little Bell och tidtagaruren stoppades redan efter 33,2 sekunder. Roligt att travtränare Sören Erikssons döttrar, ”Ella” och Micaela, som oftast följs åt, även gjorde det både i startordningen och i ärevarvet.

Två hemmasegrar och en dalaseger alltså, efter att 18 hästar hade fått en blåvit clear round-rosett i sina träns i morgonens 0.90-hoppning.

Och vad kul för junioren Ellinor Agebro som med sin nya och första stora häst, Be On Time BW, var ett felfritt segerekipage i både 1.05 och 1.10 avdelning B!

I en meter fick Branco med Sofia Elfwing, Älvkarleby, Demone med Johanna Johansson-Drugge, Storvik Ovansjö och Theo med Lena Sjöström, Gävle RS, samtliga egna hästar, vinnarrosett.

På lika bra ridhusunderlag som förra tävlingen.

Mer läsning

Annons