Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla utmärkelser till Frida på Idrottsgalan

Hofors ridsällskaps Frida Andersén fick på Idrottsgalan Hofors på lördagen priset som Årets Idrottsprestation 2011 för bland annat sina SM-guld och NM-brons samt som EM-sexa.

Annons

200 gäster var inbjudna till den lyckade premiären på Folkan.

Hofors ridsällskaps ungdomssektion var värdförening. Ett 20-tal hästtjejer jobbade som värdinnor.

Företag i kommunen hade finansierat och instiftat priserna som utdelades.

– En del pristagare fick checkar medan andra fick presenter, varje pris var värt ungefär 2 000 kronor, berättade initiativtagaren Susanna Magnusson för Arbetarbladet.

Det var Hofors-/Torsåkersborna som fick nominera personer eller föreningar/arrangemang som utmärkt sig under idrottsåret 2011 i Hofors/Torsåker. Ett 60-tal nomineringar hade inkommit.

Frida Andersén fick två utmärkelser för sina finfina prestationer med sitt egenuppfödda sto Herta hemma på föräldragården Andersén fälttävlanscentrum i Bro, Storvik.

Kriterierna för Bäckströms mek. pris Årets Idrottsprestation till man/kille respektive kvinna/tjej var: ”Priset delas ut till den som under det gångna året vars samlade insatser och framgångar meriterar denne till detta pris för sin imponerande insats. Denne person har varit ett föredömligt exempel inom sin idrott”.

Frida Andersén, Hofors RS/ridsport och Carola Snar, Hofors AIF/löpning, skidor, var de nominerade kvinnorna som under galan fick veta vem av dem som hade vunnit.

Fälttävlansryttarinnan Frida Andersén, 21 år, Hofors ridsällskap, fick priset för bland annat guld i svenska mästerskapen för young riders i Bollnäs, brons i nordiska mästerskapen för seniorer i Köpenhamn och sjätteplaceringen i Europamästerskapen i Skottland.

Juryns motivering: ”För att hon placerat Hofors på ridsportens karta både nationellt och internationellt. Hon har fått bra resultat och är en bra förebild för tjejerna i stallet”.

Sponsorn Erik Andersson överräckte till Frida en statyett med juryns motivering ingraverad, diplom, armbandsur och blommor.

Frida fick även pengar, 8 000 kronor, samt en statyett, diplom och blommor från en nybildad ungdomsfond, framlidna Inger Erikssons och Ilkka Kauppis Fond, med syfte att stötta idrottande och lovande ungdomar.

Frida utsågs av fondens förvaltare till vinnare med motiveringen: ”För en bra insats på tävlingsbanan och för framtida satsningar”.

– Det här betyder att jag kan komma i väg på fler träningar och tävlingar, det kan till och med bli en utlandstävling, sa Frida på söndagen per telefon till Arbetarbladets reporter.

När Sporten träffar henne på måndagskvällen på Hofors ridskola kompletterar hon svaret på frågan hur hon ska använda slantarna:

– Jag kommer att åka ned till Skåne med Herta i en vecka innan säsongen börjar, för att komma ut och träna terräng. Det blir runt Gärds under veckan innan deras påsktävling. De pengar som blir över får gå till de utlandstävlingar som Herta och jag ska på.

• Vad tycker du om premiären av Idrottsgalan Hofors, Frida?

– Galan var jätterolig. Det var kul initiativ av dem. Sedan vart det såklart ännu bättre när man fick pris.

Mer läsning

Annons