Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elina, 9, red för landslagsryttare

9-åriga Elina Sigvardsson från Backberg var med och red för tidigare landslagsryttaren Maria ”Ia” Eriksson i Kungsgårdens ryttarklubbs dressyrträning i Storvik Ovansjö RK:s ridhus på måndagen.

Annons

Av de åtta ryttarna var Elina Sigvardsson den enda junioren. Hon red sin B-ponny Davidoff 108, kallad ”Doffe”. Han är 15 år gammal och importerad från Tyskland av Fredrik Böhling.

Familjen Sigvardsson köpte honom i Tierp för nästan två månader sedan.

Hemma på gården i Backberg, Kungsgården, finns även A-ponnyn Cherrie och B-ponnyn Myran. Elina har tävlat Myran i dressyr och har fått en del clear round-rosetter. Förra årets 65,55 procent i Lätt C:1 i Toyota Cup på StORK är rekordresultatet.

Att det inte blivit så mycket tävlande för Elina i år beror på ponnybytet. Visserligen går Myran och Cherrie kvar hemma på gården, men nu är det Elinas förstaponny ”Doffe” som gäller.

Elina börjar om från scratch för att hon och ”Doffe” ska lära känna varandra.

De har mest haft granntjejen Daniella Sebelius som tränare, men när hon flyttade till Uppsala för att plugga till veterinär är det Sara Olofsson som tagit över som förstatränare och Veronica Sebelius har hjälpt till några gånger. Men i måndags blev det hårdkörning för Maria ”Ia” Eriksson för första gången.

• Hur kändes det, Elina?

– Det gick bra. Kändes lite annorlunda.

Men lite nervöst var det allt…

• Vad är ditt närmaste mål med ”Doffe”?

– Det var Toyota Cup i vinter, men nu blir ju inte den av.

Maria ”Ia” Eriksson är i fortsättningen inbokad av Kungsgårdens RK var sjätte vecka.

Fotnot: De övriga deltagarna var Christina Elson, Lotta Nyman-Eriksson, Patricia Lüdke, Karin Boox, Sofie Gustavsson och samordnaren Veronica Sebelius.

Mer läsning

Annons