Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emmelie och Anolanda de bästa i Hösthoppet

Hemmatjejen Emmelie Rudberg blev med sin häst Anolanda D lördagens bästa ekipage i Hofors Hösthopp.

Annons

Lördagen gick helt i regnets tecken, med ett jämnt vattentäcke över hela banan.

Så här gick det för Emmelie Rudberg/Anolanda D:

1.00: Först vann de enmetersklassen med två faser och bedömningen A:0/A:0 över 17 medtävlare och på andrafasens överlägsna 36 sekunder. De startade först så Emmelie hade inget riktmärke och satsade på en hållbar ledartid. Det lyckades! Banbyggaren Stina Rosenlunds dotter Carin blev med sin Mondial d’Or Q närmast slagen med 8,8 sekunder. Även Högbos Anna Östblom med sin Rafaelo och Tierps Josefin Kolm/Audi nollade, så de blev trea och fyra. Kortaste tiden av andrafasens 4-felare presterade Sara Evertsson med sin egen uppfödning Castor och tog hand om den återstående femteplaceringen. Hoforsbördiga Sara, som är nyanställd ridinstruktör i Falun, efter ridskolechefstjänster i Leksand och på Gävle FRK, tävlar i år för Leksands RK. Hon red även Castors 4-åriga halvsyster Curly Sue i 0.80, som ägs av Saras mamma Christina och fick vid utgången en rosett i sitt träns efter en felfri runda. Castors och Curly Sues mamma är halvblodet Annemarie, som ägs av Emilia Dahlbom och som står uppstallad på Saras tidigare arbetsplats Gävle FRK.

Hemmatjejen Felicia Fröjd var med Hoforsbördiga Emma Åslunds 6-årige Astaire det enda felfria segerekipaget i avdelning B.

1.10: Därefter var Emmelie och ”Anna” ett av de tre ekipagen som av elva möjliga nollade i grundomgången och fick göra upp i en förhöjd omhoppning mot två andra felfria i ett inbördes möte om de lika många placeringarna. Först ut var Anna Östblom/Rafaelo, fyra fel för ett nedslag. Så kom Emmelie och ”Anna”, fyra fel för ett ner plus ett till på sista. Gävle ryttarsällskaps Lina Wallin skulle avgöra med sin For Money. Också åtta fel för två rivningar och blev trea på 4,5 sekunder längre tid än det andraplacerade hemmaekipaget.

Mer läsning

Annons