Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva och Marianne vann i utomhuspremiären

Hälften av de fyra klasserna vanns av hemmaryttare när Gävle ryttarsällskap (GRS) arrangerade sin första tävling på nya utebanan. Eva Åhlander och Marianne Stålnacke var det som gjorde det.

Annons

Den regionala dressyrtävlingen för ridhästar fick sammanlagt 50 starter vid premiären på den nya utebanan i Lervik.

Dagshögsta procenten blev 72 och den presterade Eva Åhlander och 6-årige tysken San Dino i huvudklassen Medelsvår C:2. Mera GRS blev det på prispallen genom närmast segerslagna Malin Lindberg med sin Renaldo på 67,333 och Sara Sjöberg med fasters Il Primero, som på 63,778 blev delad fyra med Björklinges Frida Norinder/Caméa MF. I mitten av pristagarna kom Uppsala dressyrsällskaps Agneta Mattsson/Guardian Angel KLT.

Det var Lätt A:4 som Marianne Stålnacke vann med 9-åriga Medina på 65,484 procent. Ungdomsryttaren Ida Aasa i hemmaklubben tog hand om tredjepriset med mammas Donovan på 62,548.

Två gånger GRS på prispallen blev det i den 17 ekipage stora Medelsvår C:1: Marianne och Medina delade andraplatsen med Högbos Anna Grönberg på sin Brandy, 67,021 procent. Emma Sjöberg red klubbkamraten Berit Lindahls Vasco till femteplaceringen på 63,830. Från Heby kom vinnaren Anna Andersson med Torino på 70 procent.

Hemmajunioren Saga Lindberg red mammas Renaldo till en härlig andraplacering i Lätt B:3 på 66,364 procent. Före kom Uppsala dressyrsällskaps Ann-sofie Gustafsson med Guzzman, den 9-årige sonen till etablerade hopphästen Robin Z, på 67, 273 och efter kom Högbo ridklubbs Sara Haglund med sin nye Caruso på 66,061 procent.

– Den nya utebanan blev succé och fick många fina lovord. Ryttarna och hästarna stortrivdes. De som inte red fram ute gjorde det i ridhuset, berättar Marianne Stålnacke i arrangörsstaben.

Mer läsning

Annons