Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fanny och Beats Me vann

13-åriga Fanny Ericsson från Valbo vann med sin kategori B-ponny Beats Me i söndagens Medelsvår B 1.00 meter med Ridsport Ponny Cup i Tierps ryttarklubbs 3-dagars nationella/regionala traditionsenliga hoppmeeting i helgen.

Annons

Gävle fältrittklubbs Fanny Ericsson/Beats Me kunde den gångna helgen i Tierp inte ha gjort ett bättre genrep inför det här veckoslutets SM på Grevagården i Skövde.

Fanny och ”Bisse” startade enbart i söndagens Medelsvår B, bedömning A:1a, kategori B 1.00 meter, som ett sista formprov inför de stundande svenska mästerskapen. De nollade i grundomgången och fick komma tillbaka efter hindrens höjning/längning till omhoppningen, där de också blev felfria och på den kortaste tiden. De vann därmed även den ingående landsomfattande Ridsport Ponny Cup omgång 6. De leder därmed cupen totalt i landet.

• Grattis Fanny, kommentar!

– Tack! Vi tävlade bara i den klassen för att få en bra runda och ett genrep inför SM. Jag hoppades på det så det skulle kännas bra till SM.

• Och ni fick till och med två!

– Ja. Det gick jättebra! Vi fick till en jättebra runda i både grunden och omhoppningen. Det var bra att få rida omhoppning, det var länge sedan jag red A:1a. Det känns jättebra inför SM!

Det här var andra starten för Fanny och ”Bisse” i Ridsport Ponny Cup. Den första var i Timrå där de kom trea. Nu leder de totalt inför riksfinalen i Göteborg helgen efter SM.

Mera Tierp:

Föreningen Gestrike sportryttares Emily Engström vann i lördagens Lätt B två faser A:0/A:0 med sin C-ponny Munsboro Panda, 0.90 meter, på 0+0 fel. Emily kom fyra i klassen med sin D-ponny Nordgold på 0+0 fel.

Gävle RS:s Vilma Johansson/Munsboro Rosie kom tvåa på 0+0 fel och Gestrike sportryttares Jennifer Gellerstedt/Baltazar kom femma på 0+4 i söndagens Lätt B A:0/A:0 kategori D 1.00 meter.

Gestrike sportryttares Ida Oskarsson/Indus Dreams kom trea i lördagens Medelsvår B A:0 kat. C 1.10 meter på noll fel.

Gävle PK:s Ronja Frans/Lucky Guess kom trea i fredagens Lätt B A:0/A:0 kat. C 0.90 m på 0+0 fel.

Hofors Josefin Kiuttu/Djupviks Gabriel Guld tog hand om sjätteplaceringen i klassens kat. D 1.00 m, på 0+0 fel.

Hemmaekipaget Gustav Björk/Maksime blev sjundepristagare i söndagens Lätt A A:0 kat. D 1.10 m, på noll fel.

500 starter genomfördes under de tre dagarna i Tierps RK:s regi.

Tierps ryttarklubb slår på stort:

Under två helger samlas ivriga ryttare i Tierp. Först ut var framtidens toppryttare som ännu rider ponny. Den gångna helgen tävlade ponnyryttarna. Det handlade om ett sista kval i Ridsport Ponny Cup på söndagen och på lördagen en klass som kunde ge biljett för start i Ponny-SM det här veckoslutet.

Nu i helgen ska en mängd ryttare på häst vässa formen. Över 1 280 starter ska hinnas med.

– Det är ett stort intresse för våra tävlingar, berättar föreningens domare Björn Johansson.

Ridsport Ponny Cup är en klassiker bland ponnyryttare. I 20 år har cupen funnits och det är hög status att vinna ett segertäcke i denna cup.

Åtta kval avslutas med final som rids i Göteborg helgen efter SM. Bland segrarna genom åren finns många av dagens landslagsryttare som startat sin karriär i denna cup.

Till den gångna helgens tävlingar i Tierp kom en rad av de ryttare som var i behov av poäng.

Så det kom att bli tuffa klasser på allt från de minsta ponnyerna, kategori B, till de största, i D.

På lördagen hade ponnyryttarna en SM-kvalklass, Medelsvår A, med hinderhöjder upp till och med 130 centimeter. För att få starta SM krävs att ekipaget haft två felfria rundor på denna nivå.

Nu till helgen handlar det om hästar och hinderhöjder upp till 150 centimeter, med andra ord elitryttarna kommer från regionen.

– Det är stora startfält. Det tycker vi är enormt roligt, avslutar Björn Johansson.

Mer läsning

Annons